Zorana Mihajlović obišla radove na Bulevaru Cara Konstantina

NIŠ

Završetak radova na Bulevaru cara Konstantina, kako  rekla prilikom obilaska radova na ovoj deonici od Niša do Niške Banje ministarka saobraćaja  I potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović , zakazan za avgust ove godine,

 Radovi kasne zbog rekonstrukcije puta kod niškog naselja Brzi Brod i izrade atmosferske kanalizacije, a predstoji I  završetak i trotoara, biciklističke staza, ali i kružnog toka.

 “ Ono što smo sada gledali u produžetku to je kružni tok koji će se napraviti jer je važan zbog fabrike koja treba da počne da radi u maju. To je važno za Niš I za celu Srbiju, tako da deo puta od kilometar i 700 metara će biti završen “Ono što je bitno, kad god rekonstruišemo i radimo ovakve stvari, dogovor je u gradovima da obavezno imamo trotoare i da imamo biciklističke staze. Mislim da u današnje vreme, imati samo put, koji je rekonstruisan, a da pored toga nemamo ono što je važno i zbog bezbednost građana, mislim da stvarno nema svrhe “, rekla  je Mihajlović.

Ona je reka  da ovo jeste gradska ulica ali je veoma važna I zato se radi zajedno sa Ministarstvom. “Iako je malo pomeren rok za završetak radova, to nije zato što izvođač nešto nije uradio, već je bilo potrebno da se ispravi  projekat er se videlo da je potrebno da regulišemo način odvođenja atmosferskih padavina, da se ne desi situacija kakvu smo imali u nekim opštinama da uradimo put a da ne rešimo problem atmosferskih padavina, odlaganja te vode I da posle imamo problem “, kazala je Mihajlovićeva, i dodala da je izvođač izabran I da je vrednost radova oko 145 miliona dinara

Inače, Mihajlović je rekla da su tokom poslednje 4 godine, računajući i 2018. godinu, za rehabilitaciju puteva u Nišu Putevi Srbije  uložili blizu 500 miliona dinara, odnosni u Nišavskom regionu skoro dva miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare