Zoran Stanković sa novim predsednikom opštine

PREŠEVO

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stankovic rekao je danas da je sa novoizabranim predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem razgovarao o projektima koji su u toj opstini započeti i o onima koji su samo u planu i dodao da je KT za Preševo opredelio 115 miliona dinara u ovoj godinii
On je precizirao da su sa novim predsednikom ove opštine razgovarao i o konkretnim infrastrukturnim projektima , poput trafo stanice u industrijskoj zoni na Čukarki ali i dogovorimo da pišeo rešenje za problem udžbenika na albanskom jeziku.
Na pitanje novinara JUGpressa da li je predsednik opštine Preševo imao nove zahteve, kada su u pitanju udzbenici, Stanković je rekao da su razgovarali kako da se taj problem rešava .
“Mi smo obezbedili četiri nova udžbenika u proteklom periodu na albanskom jeziku a resorni ministri Albanije i Srbije su razgovarali o tome, dodao je Stankovic
On je rekao i da su ministri prosvete Srbije i Albanije i ranije razgovarali o upotrebi odgovarajućih udžbenika na albanskom jeziku ali i da je 105.000 udžbenika sa Kosova ilegalno prevezeno u Srbiju.
Na pitanje da li su ministri prosvete Srbije i Kosova razgovarali o tim udžbenicima Stankovic je rekao da je stav da se, dok se ne završe razgovori Beograda i Prištine i o toj temi, ne može ništa da se radi po tom pitanju.
Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi je rekao da je za razvoj opštine Preševo veoma važan razvoj infrastrukture.

Presevo Stankovic Arifi 1

Presevo Stankovic Arifi

Preševo predsednik opštine

Presevo pred opstine Šćiprim ArifiPresevo pred opstine Šćiprim Arifi

predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi
“Mi zelimo da donesemo privredni razvoj Preševu i nemamo ideoloških problema da saradjujemo sa Koordinacionim telom i drugim organima da bi taj proces ubrzali, kao što su to imali predhodni” , rekao je Arifi i dodao da je i u razgoviru sa Stankovićem rekao da više želi da se bavi rešavanjem problema nego politikom.
Na pitanje novinara JUGpressa da li je razgovarao sa predstavnicma Srba, koji su u Preševu manjina i nemaju svog odbornika, o njihovim problemima, Arifi je rekao da se “čuo telefonom sa nekima” i da je politika lokalne vlasti da se svi u Preševu osećaju integrisano.
“Istovremeno i da su predstavljeni u svim institucijama, kada je reč o srpskoj zajednici to je već rešeno, sada treba raditi sa Romima na tome”, rekao je Arifi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare