Zoran Dimitrijević posetio Lebane

LEBANE

Državni sekretar Ministarstva za brigu o selu Zoran Dimitrijević posetio je opštinu Lebane i razgovarao sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem i njegovim saradnicima. 

Sagovornici su istakli da je saradnja opštine Lebane i Ministarstva za brigu o selu izuzetna, Lebane je dobilo preko 33 miliona dinara za organizaciju Miholjskih susreta, za nabavku minibusa i za podršku zadrugama. 

Bogdanović i Dimitrijević su razgovarali i o planovima za naredni period. Aktuelan je konkurs ovog ministarstva za kupovinu kuće na selu, za bračne parove do 45 godina, kao i za mlade poljoprivrednike. Polovina ovogodišnjih novčanih sredstava za ovu namenu je već potrošena. 

U cilju oživljavanja sela, ministarstvo izdvaja do 10.000 evra bespovratnih sredstava kao novi vid podrške, to su podsticajna sredstva za otvaranje prodavnica, apoteka, različite zanatske radnje  (vulkanizerske, za popravku poljoprivrednih mašina), obnovu starih zanata, starih vodenica na selima.

“Naši mladi ljudi ako imaju neku ideju koja je bitna da neki kraj naše zemlje, neko selo može bolje i uspešnije da funkcioniše javljaće se na ovaj konkurs, dobijati podsticajna sredstva i mi ćemo onda imati upravo te delatnosti, uslužne ili proizvodne, koje će omogućiti lakši život ljudima na selu”, rekao je ministar Milan Krkobabić. (kraj) JS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare