Znanje udruženo sa ljubavlju inspirisalo je Mihaelu

VRANJE

Učenica drugog razreda Gimnazije ,,Bora Stanković“ u Vranju,  Mihaela Milenković, postigla je zapažene rezultate na takmičenjima iz oblasti geografije, književnosti i istorije.

Ova vredna gimnazijaka je na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi ostvarila plasman na regionalno takmičenje, koje je, aprila, bilo održano u Beogradu, na Geografskom fakultetu. Učestvovala je i u projektu ,,Geografski diktant“, koji organizuje Ruska akademija nauka i umetnosti, a koji je kod nas organizovalo Srpsko-rusko geografsko društvo.

Uz pomoć predmetnog profesora Jasmine Janjić iz istorije Mihaela je,  izborila plasman na republičko takmičenje, posle osvojenog trećeg mesta na opštinskom i trećeg mesta na okružnom nivou.

Na republičkom nivou takmičenja ,,Književna olimpijada“ osvojila je peto mesto, a tome je prethodilo prvo mesto na opštinskom i drugo mesto na okružnom nivou.

Ova učenica je jako talentovana za pisanje, a to su potvrdile brojne osvojene nagrade na literarnim konkursima.

Tako je povodom Svetskog dana turizma osvojila prvu nagradu, na Božićnom konkursu Eparhije Vranjske osvojila je treće mesto.

Na literarnom konkursu koji su organizovali grad Vranje i SUBNOR, povodom obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije, zauzela je prvo mesto.

I to nije sve. Na konkursu u kom su učestvovale Srbija i Republika Srpska, povodom obeležavanja slave Svetih surduličkih mučenika, Mihaela je osvojila prvu nagradu.

Mentor ovih takmičenja bila je profesorka Olivera Đorđević.

Na eparhijskom takmičenju iz veronauke osvojila je drugu nagradu, sa mentorom Aleksandrom Krstićem.

Profesorka Đorđević kaže da je Mihaela talentovana mlada osoba,  koja pored interesovanja za prirodne nauke, pokazuje izuzetan dar za pisanje.

„Kako su u njenoj sferi interesovanja književnost, istorija i geografija, ona je svoja znanja iz tih oblasti, a podstaknuta ljubavlju prema svom gradu i zemlji, pretočila u izuzetne literalne radove sa temom iz nacionalne istorije, kako daleke prošlosti, tako i bliže, čiji smo svedoci i mi sami. Znanje udruženo sa ljubavlju, inspirisalo je učenicu da napiše radove koji su osvojili najviša mesta na konkursima gradskog, okružnog i republičkog nivoa“, ističe profesorka Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare