Zlato u Sarajevu za tim iz Gimnazije „Bora Stanković“ 

NIŠ

Timovi  „Biljna tajna“ sa Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu i „Ekolim“ iz Gimnazija ‘Bora Stanković“ u Nišu pobednici su  Popri International Eusair Youth takmičenja u kategorijama Najbolji studentski tim i Najbolji srednjoškolski tim. Oba tima  su predstavnici Srbije i na ovom međunarodnom takmičenju su osvojila zlato. Srednjoškolci tim iz Niša vodila je profesorka Ana Ivić Veljković. Aleksandar Vekic je pomogao timovima da uobliče svoje ideje i prezentuju ih na kvalitetan način.

                     Tim „Ekolim“ na takmičenju u Sarajevu predstavljeli su učenici Kaja Gavrilović, Jana Simić, Rastko Petrović, Tatjana Zivadinović.

                     Na takmičenju su pored timova iz Srbije učestvovali i timovi iz Albanije, Hrvatske, Grčke, Italije, San Marina, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

                    Prema rečima profesorke iz Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu ovo takmičenje je pokazalo da, kada su u pitanju inovacije, na niške gimnazijalce može da se računa i da škole i fakulteti u Srbiji imaju i te kako talentovane mlade ljude koji imaju šta da kažu kada su u pitanju i međunarodna takmičenja.

                   POPRI takmičenje je održano u Sarajevu u okviru Strategije za Jadransko-Jonsku regiju. Srbiju su i ove godine predstavljali pobednici Najbolja Tehnološka Inovacija u kategoriji inovativne ideje – najbolji studentski tim i najbolji srednjoškolski tim. (kraj) VP/ MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare