ŽIVOJIN STEFANOVIĆ ISKLJUČEN IZ LIGE ZA LESKOVAC, GLASALO 40 ČLANOVA

LESKOVAC

 

Na vecerasnoj vanrednoj skupštini Udružanja građana Liga za Leskovac, kojoj je  prisustvovalo 40 od 75 članova ovog udruženja  , jednoglasno je razrešen sa mesta predsednika i zastupnika udruženja Živojin Stefanović a na tu poziciju je izabran Goran Stojanović.

 

 

. U obrazloženju predloga za razrešenje navodi se da je Živojin Stefanović od trenutka kad je izabran za predsednika neaktivan, odnosno nije učestvovao ni u jednoj akciji udruženja, za unapređenje i razvoj sportskih udruženja i saradnji sa drugim organizacijama. Zamera mu se i da je svojim ponašanjem narušavao ugled udruženja tako što je na sednici 11. juna 2015. bez ikakvog razloga i povoda počeo da viče i isteruje članove iz prostorija udruženja, ometao rad i pokušavao da prekine sednicu Izvršnog odbora koja je bila u toku. Samovoljno je uzeo ključeve prostorija i hteo da zaključa članove IO u tim prostorijama. Stefanović je i bez znanja IO i članova udruženja obilazio preduzeća u stečaju, čime je narušio ciljeve udruženja koji se odnose na promociju lokalnog ekonomskog razvoja, a ne na ličnu promociju. Živojin Stefanović je, takođe, i isključen iz članstva Lige za Leskovac.

Za predsednika je jednoglasno izabran Goran Stojanović, koji je ovlašćen i da zastupa udruženje i da kod APR-a podnese zahtev za brisanje imena zastupnika Lige za Leskovac gospodina Živojina Stefanovića i da upiše na to mesto upiše Gorana Stojanovića.

Novoizabrani predsednik je za Novu Našu reč rekao da u salu niko nije mogao da uđe bez potpisa i provere identiteta.

„Sednica je bila legalna, Živojin Stefanović više nema šta da traži, jer mu je izglasano nepoverenje. On je za nas prošlost. Mi imamo preko 3000 članova, ali to nisu članovi Živojina Stefanovića i SPS-a. Tu su članovi koji nisu bili ni u jednoj stranci do sada. Ubuduće planiramo nastavak aktivnosti, kao i do sada, bez obzira da li je to Vučje, Brestovac ili bilo koji deo Leskovca, jer mi i jesmo Liga za Leskovac.“

Na samoj sednici je usvojen i zapisnik sa prethodne sednice skupštine na kojoj je izabran Izvršni odbor, a za predsednika tog odbora izabran je Goran Stojanović. S obzirom da je on sada predsednik i udruženja i Izvršnog odbora, na pitanje da li je to pravno, moralno, logično ili bilo kako drugo moguće, odgovorio je ne precizirajući detalje:

„Vrlo brzo ćemo zakazati novu sednicu skupštine, gde ćemo verifikovati skupštinu i gde ćemo postaviti novog predsednika.“

Večerasnja sednica je trajala desetak minuta.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare