Ži(v)čani bend održao koncert pod nazivom “U ime svih nas”

VLASOTINCE

Kulturni centar Vlasotince i portal Infodesk Vlasotince priredili su koncert pod nazivom „U ime svih nas“, grupe „Ži(v)čani bend“. Ovim koncertom, solistkinje Mila Mitić, Milena Krstić i Petra Dimanić rastale su se sa svojim srednjoškolskim danima i svojim gradom jer ih u narednim danima čeka odlazak u druge gradove, na dalje školovanje.
I kao što je Zoran Stojičić, gitarista benda reče: „Koncert smo nazvali U IME SVIH NAS misleći pre svega na njih tri, da je to u stvari njihova parola, parola njihove generacije, jer odlaze na studije, a znamo svi kako je teško napustiti svoj rodni grad. Deco, postoji milion gradova u koje možete odlaziti ali se uvek možete vratiti samo u jedan, a mi ćemo vas čekati…“.


Mnogobrojni posetioci uživali su u dobrim starim hitovima domaće, ali i strane pop i rok muzike. Koncert je počeo pesmom Moja je pesma lagana, a nastavio se pesmama Dunavom šibaju vetrovi, Odnesi me, D-mol, Ringišpil, Kotor, Ne zovi mama doktora, Zastave, Ja sam se ložio na tebe, Čudna šuma, završen je nezaboravnim hitom „Jeleni umiru sami“. Ove večeri izvedeni su i poznati hitovi stranih pevača i grupa, bilo je pesama grupa Queen, No doubt, Vaya con dios i Eurythmics kao i Emy Winehouse i Chris Isaak-a. Pored Mile, Milene i Petre kao vokalni solista nastupio je i Nemanja Stojanović. Gitare su svirali Zoran Stojičić, Ivan Ica Dimanić i Saša Milošević, dok je za kahon bio zadužen Dalibor Dace Stojanović. Otvarajući koncert prisutne je pozdravio Nemanja Stojanović rekavši:

  • U ime svih nas, za sve vas -. Pesme su sve posetioce vratile u neka lepša, mirnija, sigurnija i bezbednija vremena. Burnim aplauzom prisutni su pozdravljali bend nakon svake numere. A da je repertoar bio po volji i želji prisutnih govori da su većinu pesama zajedno pevali do kraja koncerta. Nakon višeminutnog aplauza, Ži(v)čani bend se vratio na bis. Još jednom su Kulturni centar i Infodesk priredili veče prepuno pozitivne energije, a to su potvrdili i osmesi na licima prisutnih nakon završenog koncerta.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare