Žitorađa ponovo srpskoligaš

LESKOVAC-ŽITORAĐA-BOJNIK-LEBANE-MEDVEĐA-BUJANOVAC-PROKUPLJE


Od jeseni u Žitorađi ponovo će se igrati srpskoligaške utakmice. I to na novom fudbalskom stadionu, i na novoj lokaciji, sa izuzetno dobrim zelenim tepihom, a još više sa posebno lepo urađenom fudbalskom infrastrukturom gde u prvom redu spadaju svlačionice i službene prostorije. Žitorađani su zablistali na fudbalskom terenu i sasvim zasluženo se domogli šampionskog pehara koji im je omogućio da se nađu u društvz najboljih ekipa Srpske lige ,,Istok”.
Leskovačka Sloga, nakon mnogo boljih prolećnih rezultata, zavredela je da bude vicešampion zone Jug.

Isto važi i za bojničku Pustu reku, koja je prvenstvenu sezonu završila na četvrtom mestu.

Fudbaleri Plantaže iz Donjeg Stopanja mogu biti zadovoljni šestim mestom na tabeli.

Radan iz Lebana očigledno je u krizi i zato ne bi smeli bti zadovoljni plasmanom u sredini tabeli, jer ,,zeleni”moraju i mogu mnogo bolje i mnogo više.

Na tako nešto obavezuje ih tradicija, jer su dugo godina bili srpskoligaš.

Mladost 1959 iz Vinarca i Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja igrali su u promenljivoj formi, ali u celini gledano ostvarili su plasman koji očigledno zadovoljava njihove trenutne vrednosti.

Jablanica iz Medveđe nije blistala ove sezone i zato ne čudi plasman pri samom dnu tabele i uz dosta sreće zadržali su zonaški status.
Žitorađa je novi srpskoligaš, Trnovac i Lugina su istupli iz takmičenje, a iz zone su ispale ekipe Alakinca i Gracko, a iz Srpske lige ,,Istok” vraća se OFK Topličanin.

Novi članovi zone Jug biće prvaci Jablaničke, Topličke i Pčinjske lige, kao i predstavnik Kosovskog Pomoravlja. (kraj) VS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare