Žitelji Delijskog visa u Nišu protestovali zbog neasfaltiranih ulica, najavljuju i blokadu pruge na Trošarini

NIŠ

Stanovnici Delijskog visa u Nišu blokirali su na sat vremena saobraćaj na raskrsnici ulica Marina Držića i Svrljiškog partizanskog odreda. Traže asfaltiranje ulica, rešavanje problema sa kanalizacijom, osvetljenje i celokupno uređenje naselja. Ako im nadležni ne odgovore u narednih 15 dana, poručuju da će blokirati pružni prelaz na Trošarini, navodi se u saopštenju .

Od 16 do 17 sati juče stanovnici različitih ulica na Delijskom visu nisu propustili nijedan automobil da prođe raskrsnicu, pa ni autobus na liniji 13, a skup je obezbeđivalo nekoliko policajaca sa nekoliko policijskih vozila.

Muke meštana Delijskog visa su brojne i višedecenijske – neasfaltirano je mnogo ulica, nema dovoljno osvetljenja, problem je i kanalizacija, a posle svake veće kiše poplavljene su garaže i kuće.

Kada se pođe ka Elektronskoj, sve ulice sa desne strane su neasfaltirane. Ima samo jedna asfaltirana, ali po političkoj osnovi. Ponekad pred izbore dođu, dovedu čak i bagere, više ne verujemo obećanjima. Neka stave kocku, neka nađu neko rešenje. Ovi što žive u ulicama levo imaju strašan problem sa kanalizacijom, biće dobro ako ne nastane neka zaraza – priča jedan žitelj.

Stanovnik Milojica Nedović ističe da u Ulici Šabana Bajramovića moraju da nose zaštitne maske zbog mirisa fekalija kada je vrućina.

Jedan od organizatora Dejan Veličković tvrdi da su se obraćali svim nadležnim institucijama u gradu, ali da odgovora nema.

Obraćali smo se gradonačelnici, predsedniku Opštine Palilula, predsedniku Vučiću, odakle je stigao odgovor da će problem proslediti nadležnima u Nišu, ali od tada ništa. Sve sami čistimo kad nastane šteta, sami zatrpavamo rupe, ulice su neosvetljene – priča Veličković.

Kaže da će meštani dati rok od 15 dana nadležnima da se pronađe zajedničko rešenje, a ako se to ne desi, blokiraće pružni prelaz na Trošarini, na 24 sata ili duže, uz šatore i pripremanje hrane.

Protestu su prisustvovali i predstavnici niške opozicije – Miodrag Stanković, Dragoslav Ćirković i Branislav Jovanović iz Koalicije Niš, moj grad I Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde, navodi se u saopštenju. (kraj) DN/ SA.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare