Žitelji Delijskog visa opet blokirali saobraćaj, ukazuju da im je bezbednost ugrožena zbog neasfaltiranih ulica

NIŠ

I ove subote su žitelji Delijskog visa u Nišu blokirali kružni tok na Trošarini na jedan sat jer smatraju im je bezbednost i dalje ugrožena zbog čestih poplava u kućama, garažama i podrumima, koje nastaju zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije. Kažu da protesti neće stati sve dok ne dobiju konkretne rokove za asfaltiranje svih 8 ulica i rešavanje atmosferske kanalizacije.

Kao ni prošle subote, hladno vreme nije sprečilo meštane naselja Delijski vis da izađu na ulice.

Kontinuiranim protestima uspeli smo da izvršimo pritisak i vratimo mašine u naselje Delijski vis, koje su povučene nakon polovičnog asfaltiranja dve ulice i obećanja čelnika Grada da će svi radovi na asfaltiranju 8 ulica biti završeni do Nove godine. U medijima smo mogli čuti prethodnih dana da su mašine vraćene i da će biti asfaltirane samo četiri ulice. Takođe, o problemu koji imamo zbog nedostatka atmosferske kanalizacije niko nije rekao ni reč – kažu meštani.

Oni ističu da “protesti neće stati sve dok ne dobiju konkretne rokove kada će biti završeni radovi na asfaltiranju svih 8 ulica i rešena atmosferska kanalizacija u naselju”.

I ovog puta protest žitelja Delijskog visa je podržao odbornik opozicione koalicije Niš, moj grad Miodrag Stanković. (kraj) DV/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare