Zgrada Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju biće gotova do kraja godine?

VRANJE

U prostorijama Srpske napredne stranke u Vranju gradska većnica za kulturu, obrazovanje, informisanje i verska pitanja Zorica Jović, održala je konferenciju za novinare na kojoj je rekla da neće da licitira kad će radovi na zgradi Pozorišta biti okončani, ali se nada da će to biti do kraja godine.

Prilikom preuzimanja vlasti naprednjake je zatekla kontaminirana zgrada vranjskog Pozorišta.

Najveća energija je uložena u nastavak izgradnje zgrade koja je stradala u požaru pre više od šest godina.

„Gradonačelnik se sa saradnicima uključio u realizaciju dekontaminacije zgrade s obzirom da nas je dočekala takva situacija kakva jeste. Sledila je druga faza izgradnje pozorišta koja je bila ugovorena još 2014. godine. To je dodatno otežavalo kompletnu aktivnost izgradnje s obzirom da je projekat bio urađen sa mnogo manjkavosti. Od tada do danas projekat je više puta menjan da bi pozorište izgledalo onako kako će izgledati“, rekla je većnica.

Ona je dodala da sa ponosom može da kaže da će Vranjanci i grad Vranje imati jednu od najsavremenijih pozorišta u Srbiji.

„Ako posmatramo finansijsku konstrukciju sama dekontaminacija koja  nas je sačekala koštala je 53 miliona, sve je to plaćeno iz gradskog budžeta. Nakon toga usledila je druga faza radova i evo treća faza koja je uveliko u toku. Treća faza je opremanje pozorišta. Do sada je u pozorište uloženo 353 miliona dinara. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić koji su se maksimalno založili da se pozorište što pre završi i da vranjski teatar vrlo brzo krene sa radom u svojoj zgradi. Zaključkom Vlade Srbije preko Ministarstva kulture Gradu je uplaćeno 170 miliona dinara. Ostatak para je obezbedila lokalna samouprava“, istakla je Jović.

Ona je izrazila nadu da će glumci pozorišta uskoro krenuti sa radom u novoj zgradi.

Nije precizirala tačno kada, ali su očekivanja da to bude do kraja godine, a ne za manifestaciju „Borini pozorišni dani“ kako je gradsko rukovodstvo ranije najavljivalo.

„To ne znači da glumci pozorišta ne rade vrlo aktivno, da ne osvajaju vredne nagrade. Mislim da su najviše nagrada osvojili u protekle dve godine, iako su radili u posebnim uslovima. Nadam se da će biti sve kako treba i da će se konačno vratiti u zgradu koju i zaslužuju“, zaključila je većnica Jović na konferenciji za novinare.     

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare