Zgrada novog pozorišta u Vranju do kraja godine

VRANJE

Posle više od sedam godina Vranje će dobiti jednu od najmodernijih zgrada Pozorišta, izjavio je na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske napredne stranke, Nenad Jović, direktor Pozorišta „Bora Stanković“.

„Brojimo dane do otvaranja nove zgrade Pozorišta koje će sigurno biti do kraja gorine. Reč je o jednom remek delu i najmodernijoj zgradi Pozorišta u Srbiji, sa najsavremenijom scenskom tehnikom. Imaćemo tri scene, od čega jednu veliku sa rotacionom binom. Nova pozorišna zgrada imaće i jedan novi deo i to u podrumskom delu koji će se koristiti za kabaretske programe sa malom scenom. Tu će biti smešten i pozorišni klub. Svi radovi će, sasvim je sigurno, biti završeni do kraja godine, a možda i ranije“, rekao je Jović.

U obnovu Pozorišta koje je uništeno u požaru 2012. godine uloženo je više od 350 miliona. Republika Srbija je za poslednju fazu izdvojila 170 miliona dinara.

Jović je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i premijerki Ani Brnabić na pomoći, kao i rukovodstvu grada, koje je kada je došlo na vlast uspelo da prebrodi veliki problem, dekontaminaciju zgrade i implementira ovaj projekat.

On je govorio o uspesima koje je dramski ansambl, uprkos tome što je ostao bez svoje zgrade,  postigao u proteklih sedam godina, o brojnim predstavama, učešćima na festivalima u zemlji i inostranstvu i mnogobrojnim nagradama.

U ovoj sezoni, s obzirom da se čeka završetak zgrade, Pozorište „Bora Stanković“ nije pripremalo ni jednu predstavu.

Za „Borine pozorišne dane“, u oktobru, planirana je predstava „Nečista krv“, mladog reditelja, Vranjanca Juga Đorđevića.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x