Ženska snaga Dveri: Besplatna zabava u gradu koji naglo stari

LESKOVAC

Dragi Leskovcani, stara izreka ,,hleba i igara” vodi poreklo jos iz II veka, kada su gradjani Rima, zbog besplatnog hleba i igara, izgubili interesovanje za politiku, saopštila je Ženska snaga Dveri Leskovac .

” Dragi sugradjani, danas je to metoda manipulacije širokim narodnim masama, gde vlast zadovoljava trenutne, a manje bitne potrebe stanovnistva odvlaceci im paznju od sustine i od mnogo vecih, po opstanak naroda, bitnijih problema.

Da li vas, dragi nasi Leskovcani, ove novogodisnje igrarije, koncerti, lutrije i besplatne pljeskavice podsecaju na isto?

Besplatna zabava u gradu koji naglo stari, gradu koji se smanjuje, gradu u kome mladi ne pronalaze bolji zivot vec to cine odlaskom u inostranstvo. Taj isti grad vodi gradonacelnik o cijim je ,,ranim radovima” i ,, kavaljerskom i briznom ” odnosu prema zenama skoro pisao jedan nas dnevni list.

To je, jos jedna u nizu, slicnost sa starim Rimom, zar ne?

Zenska Snaga Dveri Leskovac se zato sa pravom pita: ,, Dokle vise? Kada cemo shvatiti tu igru? Kada ce nam zivoti nase dece I nasi biti vazniji od malo ,, hleba i igara” ? Kada cemo krenuti da zivimo u sadasnjosti, gradeci pri tom buducnost za sebe, ali i za svoje potomke? “

Neka zivi Leskovac i neka se zivot u njemu radja ili neka zive ,, pljeskavice i lutrije! “

Na vama je da odlučite!”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Ženska snaga Dveri a koje u celini objavljujemo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare