“Žene za mir” upućuju solidarnu podršku JUGpressu i Ljiljani Stojanović

LESKOVAC

Udruženje građana “ Žene za mir”, upućuje solidarnu podršku novinarki  Ljiljani Stojanović i redakciji dnevnog portala – JUGpress, koji su tuženi od strane Milenijum tima, putem neosnovane tužbe , saopštilo je ovo udruženje.

” Milenijum tim  zahteva  čak 200.000 eura, zbog prenosa informacija za medije, koju je dao predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić u Vranjskoj Banji i Leskovcu.

Izražavamo sumnju da je ovo ugrožavanje javnog interesa u javnom informisanju i pokušaj zaustavljanja rada nepristrasnih medija.

Ovu tužbu vidimo kao još jedan od pritisaka na medije koji svoj posao obavljaju profesionalno, koji informišu javnost, pružaju glas onima sa manje moći i kritički izveštavaju o onima sa više moći.     

        Žene za mir, osećaju obavezu i odgovornost da najoštrije osudi napad na jednu ženu koja je nepristrasno radila svoj posao i prenela reči jednog od lidera opozicione stranke. Stvaranje ovakve atmosfere, u kojoj se svakom neistomišljeniku crtaju mete, izuzetno je opasno u trenutnoj političkoj situaciji.  Srbija se ne može opisati kao „slobodna”, već samo kao – „delimično slobodna” država“, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare