„Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

NIŠ

Novi književni razgovor „Žene stvaraju – priče koje pokreću“  održaće se u petak 21. aprila od 17 časova u prostorijama EU info Kutka. Ovog petka gošća je pesnikinja Maja Solar sa kojom će razgovor voditi  Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

„Maja Solar spada u red ženskih stvaralaca čiji glas dopire daleko i prodire duboko u društvenu svest. Pesnikinja, prozaistkinja, doktorka filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, aktivistkinja, Maja Solar svojim književnim izrazom i filozofskim stavom preispituje stvarnost, egzistenciju i borbu. Njene tri poetske zbirke i poetsko-prozni eksperiment (A htela sam) u mnogo čemu su revolucija ili poziv na unutrašnju revoluciju, a Majina javna čitanja poezije poznata su po umetničkom naboju. Članica više književnih centara, urednica podkasta Usta puna poezije, kreator i deo poetskih teatara, Maja je osobena intelektualna i književna pojava na našim širim prostorima“, ističu u EU Info kutku Niš.

                   Ideja ciklusa „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ je da zajedno sa istaknutim  književnicama i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu.

                    Maja Solar (1980) je doktorirala filozofiju. Piše poeziju i prozu, a bavi se i društvenom teorijom. Objavila je tri zbirke poezije (Makulalalalatura 2008. (Brankova nagrada), Jellemzõ, hogy nem természetes (Naravno da nije prirodno) 2015. i Bez začina 2017), kao i poetsko-prozni eksperiment A htela sam (2022).Od 2019. (kraj)VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare