Železničar obeležava jubilej, stogodišnjicu postojanja

LESKOVAC-BRESTOVAC

Brestovački Železničar sa nestrpljenjem očekuje start prvenstva u novoformiranoj ligi Jablaničkog okruga. Pripreme su kvalitetno sprovedene. Nastavljena je saradnja sa trenerom Igorom Filipovićem, a uprava je lepo pazarila u prelaznom roku. Redove Železničara pojačali su Mladen Krstić (Moravac Pečenjevce), moji je sticao iskustvo u Dubočici i Slogi u Leskovcu, Marko Stanojević (Moravac Pečenjevce), Ivan Jovanović (Pukovac, Radnički Kočane), Nikola Mitić (Sloga Lipovica).
- Ove godine obeležavamo 100 godina postojanja kluba. Pripremamo se za veliki jubilej. Želimo da Brestovac ponovo postane jedan od prepoznatljivih fudbalskih centara na južnoj pruzi. U novoformiranoj ligi Jablaničkog okruga konkurencija je žestoka. Očekuju nas mečevi protiv neugodnih i velikih rivala poput Budućosti iz Orašja, Jedinstva iz Bošnjaca, Jedinstva iz Grdelice, Leminda iz Leskovca, Moravac Oriona, Vučja, Zloćudova i mogih drugih timova koji imaju i srpskoligaško i dugogodišnje zonaško iskustvo. Verujemo i u bolju posećenost i obećavam izgaranje na terenu i veliku borbu. Pristigla pojačanja su ukomponovana u ekipu i uz iskusne Miloša, Uroša i Zorana Filipovića, Miloša Ljubisavljevića i golgetera Stefan Perića, nadam se žetvi bodova i borbi za vrh tabele, rekao je trener Filipović.
Brestovčani su povodom jubileja sredili fudbalski kompleks. Uz pomoć lokalne samouprave izgrađena je kvalitetna ograda na zapadnoj strani terena u dužini od oko stotinak metara. Renovirana je kompletna vodovodna instalacija u klupskim prostorijama koju je donirao meštanin Zoran Krstić, vlasnik firme Hidromont. Meštanin Stevica Marković je u minulom periodu omogućio redovnop zalivanje terena, te je stadion jedan od najlepših na području Leskovca. Među donatore se upisao i Miljan Mišić, bivši fudbaler Železničara, koji je iz Nemačke na adresu kluba upitio komplet kvalitetnih majica sa amblemom voljenog kluba. Dotrajala stolarija je zamenjena novom PVC i renovirana je krovna konstrukcija na objektu.
- Ovakvim jubilejom može da se pohvali retko koji sportski kolektiv. Kao jedan od najstarijih sportski kolektiva na jugu Republike obeležićemo jubilej i potrudićemo se da u sezoni zabeležimo što bolje rezultate. Ja sam odlučio da i ove sezone ostanem u Brestovcu i nastavim sa rešetanjem mreža rivala. Potrudiću se da ponovim rezultate iz nekoliko minulih sezona kada sam bio najubotiji strelac u okrugu rekao je Stefan Perić.
I ako je na zalasku karije Perić je u minulom prelaznom roku odbio pozive nekolicine zonaša i srpskoligaša sa južne pruge. Svojim bogatim iskustvom i fudbalskim autoritetom želi da pomogne saigračima u ostvarenju zacrtanog cilja, borbi za tron okruga u godini jubileja. Ovih dana uputio je poziv navijačima da u nedelju, na premijeri, dočekaju ekipu Milanova i krenu u osvajanje bodova.
                D. Mitrović
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare