ZELENI SRBIJE :CRNA SREDA ZA DEMOKRATIJU U SRBIJI

 

LESKOVAC

 

Tokom srede je prvo sa sednice Narodne skupštine Republike Srbije bez posebnog povoda udaljen predsednik poslaničke grupe Boris Tadić: Socijaldemokratska stranka – Zajedno za Srbiju – Zeleni Srbije Marko Đurišić a u popodnevnim časovima razbijeni su prozori kancelarija odbora Zelenih Srbije u Leskovcu, saopšteno je danas.
“Oštro osuđujemo napad i tražimo od nadležnih da se počinioci uhapse, kao i da se istraži moguća politička pozadina ovog napada. Ovaj odbor se posebno izdvaja po svom radu i brojnom članstvu koje će biti najozbiljnija opozicija na predstojećim lokalnim izborima u Leskovcu. Opozicija konstantno trpi pritiske sa svih strana, onemogućen joj je pristup medijima, tabloidi je neosnovano kriminalizuju, a sve su učestalije i otvorene pretnje i napadi. U ovakvoj atmosferi nemoguće je imati demokratiju, kao ni slobodne i fer izbore koji su preduslov svake demokratizacije društva”, navodi  se u saopštenju.
Ranije tog dana, predsednik poslaničke grupe SDS – ZZS – Zeleni Marko Đurišić udaljen je sa sednice Narodne skupštine RS nakon što je ukazao predsedavajućem na činjenicu da ministar nije prisutan u sali dok traje rasprava o zakonima koji su štetni za građane Srbije.

Odnos predsedavajućih Narodne skupštine Republike Srbije prema parlamentarnom radu degradiraju ovu instituciju i narušavaju demokratičnost najvišeg predstavničkog tela.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare