Zdravković: Obezbedićemo konkretnu podršku za radnike “Jure”

LESKOVAC

Predsednik Udruženja građana „Za Leskovac – ZAJEDNO“ Nenad Zdravković osvrnuo se na najnovija zbivanja i štrajk radnika u kompaniji „Jura“ u Leskovcu.

„Naši prijatelji iz udruženja koji su advokati i mi smo probali da napravimo jedan okvir koji bi se razlikovao od proste podrške radnicima. Hteli smo da nađemo neko rešenje i da na narednoj sednici skupštine jasno damo predlog da se uvrsti u Dnevni red da Grad Leskovac ima proaktivan stav, da se uključi, ako ne može u razgovore sa privatnikom, onda u razgovore sa Vladom Srbije koja je dala subvencije, a ne da šampion korupcije glumi noja koji zabada glavu u pesak, jer je država Srbije dala subvencije. Preko Vlade Srbije bi moglo da se razgovara sa privatnikom, a postoji i aspket koji svi ignorišemo, a to su inspekcijske službe. Grad Leskovac treba da aktivira inspekciju rada, sanitarnu i ekološku inspekciju, jer se ti ljudi žale i na sanitarne uslove, kao i na uslove rada. Ne razumem zašto bi se taj privatnik, pa makar to bila i „Jura“ se razlikovala od bilo kog privatnika koga obilazi inspekcijski organi. Mislim da ćemo to uraditi ukoliko se štrajk do tada ne okonča na neki drugi način, jer grad i odbornici moraju da ima stav po tom pitanju, jer su, između ostalog, nama glasove dali i radnici „Jure“. Od nas oni imaju apsolutnu podršku, ali se nadam da će imati i nešto konkretno na skupštini.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milan Blagojevic
Milan Blagojevic
1 mesec pre

Bravo doktore, pokrenite tocak neka i svi ostali “veliki” sistemi kao sto su Aptiv, Elrad vide da u ovoj zemlji ipak postoji neko ko misli o radnickoj klasi, a ne da iz dana u dan sve vise krse radnicka prava. Do pobede!?!