Zdravković i Cakić: Gradonačelnik Leskovca šampion korupcije

LESKOVAC

Odbornik Grupa građana „Za Leskovac – ZAJEDNO“ Nenad Zdravković rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da se priprema urušavanje još jednog javnog preduzeća u Leskovcu i da se radi o autobuskoj stanici.

„Na osnovu iskustva iz prošlosti, svesni smo činjenice da gradonačelnik Leskovca ima samo jedan zadatak u rukovođenju gradom, a to je da vlasništvo svih građana prebaci u „džepove svojih kumova i pobratima i bliskim saradnicima. Na red je sada došla Autobuska stanica, koja je na neki način konsolidovala svoje poslovanje i to se ne uklapa u koncept gradonačelnika da uruši sva preduzeća u ovom gradu, kao i da proda autobusku stanicu što je on već najavljivao,“ rekao je Zdravkobić.

Svoju tvrdnju, kaže, potkrepljuje saznanjem da je grad platio 2,9 miliona dinara za izradu koncesionog akta za gradski i prigradski saobraćaj.

„Pri tome je svesno prekršio odluku o komunalnoj delatnosti regulisanje gradskog i prigradskog saobraćaja koju je donela Skupština Grada Leskovca. Ovom odlukom je navedeno da svako ko vrši gradski i prigradski prevoz mora da koristi jednu od dve stanice, Gradsku autobusku stanicu u Leskovcu ili Brestovcu, što je jedan od osnovnih izvora prihoda stanice. Koncesionom aktom se više ne predviđa ovakva obaveza, tako da onaj ko dobije obavezu da vrši gradski i prigradski prevoz više neće imati obavezu da svraća na autobusku stanicu, čime će prihodu autobuske stanice biti manji za oko milion dinara mesečno, što će dovesti do toga da se to preduzeće uoorpasti, da radnici ne primaju plate, ostanu bez posla i da se Autobuska stanica privatizuje.“

Zdravković javno pita ko je gradonačelniku dao pravo da svojevoljno prekrši odluku o komunalnoj delatnosti koju je donela Skupština Grada Leskovca, a što je i kažnjivo po zakonu, te optužio gradonačelnika da je šampion korupcije. On je rekao i da je po njegovim saznanjima koncesioni akt je preuzelo pet firmi, od kojih su tri sa teritorije Leskovca, dok su dve iz dva velika grada.

Odbornik u lokalnom parlamentu i narodni poslanik Nebojša Cakić se osvrnuo na nedavnu konferenciju za medija gradonačelnika Cvetanovića rekavši da može „da se dokaže da je gradonačelnik najveći lažov i šampion korupcije”.

” Njegovi jedini uspesi da ima što veći broj nekretnina u zemlji i inostranstvu i da mu je žiro-račun sve puniji i puniji. On je na toj konferenciji govorio o temama koje je sam izabrao i gde misli da je najbolji, ali to nije tako. SlagAo je radnike „Džinsija“ da će primiti platu, nisu je primili do danas. Rekao je da Džinsi ide u stečaj, a ne u likvidaciju. Za likvidaciju je neophodno izmirenje svih obaveze, kad je stečaj u pitanju to znači da neće imati iz čega da se radnici naplate”, REKAO EJ cAKIĆ.

” Govorio je da će obaveze prema gradu biti izmirene do 31. avgusta, da je to obezbeđeno mašinama, hipotekom, nisu izmirene. Nije odgovorio na direktno pitanje da li gradski trg upotrebnu dozvolu zato što je nema. Rekao je i da će sve papire oko trga dostaviti Tužilaštvu za organizovani kriminal, do dana današnjeg to nije uradio. Govorio je o školama, terenima, ali nije govorio o onome što je najvažnije, a to je da je sve manje dece jer se sve više ljudi iseljava. Hvalio se da su dugovanja Apoteke Leskovac skoro izmerene, a Apoteka je opljačkana zahvaljujući njemu i njegovom školskom drugu. Pijemo svi vodu sa Barja, a Grdelica nema vodu ne samo iz Barja, nego nemaju nikakvu vodu…“

Cakić je ponovo postavio pitanje gradonačelniku Leskovca ko je zapalio vikendicu na Vlasinskom jezeru, koliko je on, njegova sestra ili porodica naplatila osiguranje, te ko je izgradio novu vikendicu i koliko je to plaćeno. (kraj) IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Moja porodica je maĉo men
Moja porodica je maĉo men
9 meseca pre

Ne se u Leskovac toj zove “korupcija”. Kod nas se koristi jedna poštena i otvorena reč, bez uvijanja. Da gu ne pišem jer gu svi znamo, kao što znamo i tog velikana po gabaritu. Štiglicara i kučkara i dźentldźema.

Gladna
Gladna
9 meseca pre

Štigličar je kleptomančina svih vremena.

Mirko
Mirko
9 meseca pre

A vas zovu Postenjacine, znamo se bre rodjaci bolje cutite.

Milina
Milina
9 meseca pre

Vi ste gospodo za duboku penziju.

4 žmigavca
4 žmigavca
9 meseca pre
Odgovori  Milina

????????