ZBOG PADA STANDARDA SVE MANJE GRAĐANA MOŽE SEBI DA KUPI DIPLOMU

BEOGRAD

 (Njuz)
 Loša materijalna situacija primorava sve veći broj građana da do diplome fakulteta stignu marljivim radom i višegodišnjim učenjem umesto kupovinom, saznaje Njuz na osnovu izveštaja Instituta za vrednovanje kvaliteta diploma iz Sremske Kamenice.

Stručnjaci kažu da je pad standarda u poslednjoj deceniji prouzrokovao krah tržišta diploma visokog obrazovanja.

– Ljudi su primorani da do diplome dolaze kako znaju i umeju, jer nemaju para da je kupe. Neki studiraju i po 5 godina, pohađaju vežbe, polažu ispite… Strašno je to kada od svog novca ne možete da priuštite ni diplomu nekog bezveze fakulteta, čisto da kažete da ste nešto završili kad vas pitaju, nego morate da učite mesecima i godinama, kažu sa ovog Instituta.

Građani kažu da im je teško kada vide da imućniji među njima na svojim zidovima imaju okačene diplome fakulteta koje oni mogu samo da sanjaju da kupe.

– Štedeo sam od ono malo crkavice što zaradim svaki mesec kod privatnika i odvajao, ali to nije dovoljno ni za diplomu Fakulteta Univerziteta Bezbednosti i Razonode u Surdulici, a kamoli za nešto skuplje. Sada moram da učim kako bih bio na budžetu Pravnog fakulteta u Beogradu, ko zna koliko će mi trebati vremena za tu diplomu ako je ikad i dobijem, kaže P.K. (20) iz Negotina.

Kako se nezvanično saznaje, veliki broj građana ipak ne odustaje od svog sna i već ima plan gde će okačiti diplomu kada nekako dođu do nje, dok jedan broj planira da je drži u banci „da ne propadne.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare