Zbog opasnosti od korona virusa nova pravila u javnom prevozu

VRANJE

Od utorka vozači autobusa i kondukteri moraće  da nose zaštitnu masku i rukavice za jednokratnu upotrebu sve vreme dok su u autobusu, naložio je Gradski štab u Vranju u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Štab je doneo zaključke u cilju sprečavanja širenja bolesti KOVID – 19, koje je u obavezi da, kao upravljač puta, sprovodi u praksi JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“.

Vozači autobusa i kondukter moraju da nose zaštitnu masku i rukavice za jednokratnu upotrebu sve vreme dok su u autobusu.

Za ulaz i izlaz putnika koristiće se samo jedna vrata koja su najudaljenija od vozača.

Vršioci usluge javnog prevoza u obavezi su da povećaju broj vozila na najfrekventnijim linijama, posebno onim kojima se prevoze lica zaposlena u privrednim društvima, kako bi se smanjile gužve i obezbedio nesmetan prevoz putnika na bezbednoj udaljenosti ne manjoj od jednog metra.

Kada stignu na poslednju stanicu vozač i kondukter moraju da izvrše provetravanje autobusa, operu i dezinfikuju pod autobusa i dezinfikuju sve rukohvate. Posle završene dezinfekcije obavezni su da promene rukavice i stave nove.

U taksi vozilima vozač je u obavezi da nosi zaštitnu masku i rukavice za jednokratnu upotrebu sve vreme dok vozi vozilo.

Zabranjeno je korišćenje suvozačevog sedišta za prevoz putnika zbog bezbedne udaljenosti od vozača.

Sva vozila moraju biti dezinfikovana i provetrena nakon izvršene vožnje.

Saobraćajni inspektor Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave u Vranju svakodnevno će vršiti kontrole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare