Zbog niskih temperatura stanovi Nišlija biće topli 24 sata

NIŠ

Zbog izuzetno niskih temperatura, od  5. februara, JKP „Gradska toplana” nije imala prekid u isporuci toplotne energije, odnosno prešla je na 24 – časovni režim isporuke toplotne enregije u skladu sa odlukom Grada Niša.

      „Sa isporukom toplotne energije krajnjim korisnicima, odnosno građanima Niša koji su priključeni na daljinsko grejanje počeli smo 5.februara kada se temperatura bila ili se spustila ispod minus pet stepeni celzijusa. Radijatori u stanovima Nišlija biće topli tokom celog dana i noći sve dok traju ovako niske temperature, a posvemu sudeći na osnovu meteorološke prognoze ovakav ređim grejanja zadržaće se do kraja ove nedelje“, kaže Darko Pejčić, tehnički direktor u JKP „Gardska toplana“.

     On dodaje da je ovkav režim grejanja neophodan kako bi se u stanovima sugrađana koji koriste daljinsko grejanje zadržala propisana temperatura u grejanim prostorijama.

   „Koliko dugo ćemo građanima Niša isporučivati toplotnu energiju 24 sata zavisi od vremeskih uslova. To može da potraje i više dana, ali ukoliko temperatura poraste vraćamo se na svakodnevni režim grejanja“, dodaje Pejčić.

  Sve probleme u isporuci toplotne energije građani mogu prijaviti na telefone 018 4239 188 i 0800 200 018, svakog radnog dana od 00:00 do 24:00 sata, kao i lično u Korisničkom servisu Gradske toplane u ul. Blagoja Parovića br.3, svakog radnog dana od 7.00 do 17.00 sati, kao i subotom od 8.00 do 13.00 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare