Zbog nevremena povredjene najmanje 22 osobe

NIŠ

 

Zbog velikog snežnog pokrivača i vremenskih neprilika, na auto-putu Niš – Beograd, kod Trupalskih šuma pored Niša, došlo je do lančanog sudara u kome je učestvovalo 30 vozila, a povređeno je jedanaest lica.

Na izlazu iz Niša kod Kazneno popravnog doma takođe se dogodio lančani sudar u kome je učestvovalo oko 40 vozila.

U ovim saobraćajnim nezgodama, kako nezvanično saznajemo povređeno je 22 lica.

Kako kaže direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanović u Klinički centar Niš, primljeno je 17 lica . Od ukupnog broja povređenih, šestoro je dece i jedanaest odraslih, od toga je jedanaest stranih državljana, a pet državljana Republike Srbije. Tri pacijenta su sa težim telesnim povredama. Dva pacijenta zadržana su na niškoj Klinici za ortopediju radi daljeg lečenja, dok je jedan pacijent otpušten.

Od ukupnog broja povređene dece, petoro je primljeno na Kliniku za dečiju hirurgiju sa lakim telesnim povredama. Zbog loših vremenskih prilika, svima je ponuđeno bolničko zadržavanje. Roditelji troje dece odbili su hospitalizaciju, dok se za dvoje čeka odgovor roditelja, kaže direktor Kliničkog centra Niš, prof. dr Zoran Radovanović.

Auto put od Niša ka Skoplju je probijen, dok na drugoj saobraćajnici koja vodi od Skoplja ka Naisu I dalje je zastoj.kaže načelnik Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović. Čišćenje ove deonice je prioritet I sve ekipe Štaba za vanredne situacije Srbije puteva su angažovane. Ulice u centru grada su prohodne ali se zbog snežnih padavina saobraćaj odvija otežano. Savetuje se vozačima da bez preke potrebe ne izlaze i ne polaze na put.

“Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja Dok se vetar ne umiri ne možemo mnogo da učinimo. Sve što bi očistili opet bi vetar naneo. Protiv prirode ne možemo”, kaže šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević. Skraćene su  pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

Operativni štab u Nišu razmatra situaciju da proglasi vanrednu situaciju.

U Nišu je trenutno minus devet ali zbog snažnog vetra ćini se da je još hladnije. Visina snežnog prekrivača 20 cm. Vetar ne prestaje a sneg, čiji je intentzitet znatno oslabio , i dalje ne dozvoljava da se stanje stabilizuje.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare