Zbog korone se odlažu procesi vantelesne oplodnje

SRBIJA

                     Zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane virusom kovid i povećanja broja zaraženih, neće biti zakazivanja za konsultacije za vantelesnu oplodnju, navodi se u  obaveštenju iz RFZO-a koje je već dostavljeno klinikama.

                    Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje obratila se Republička stručna komisija za BMPO u vezi sa preporukom sprovođenja postupaka BMPO usled pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, a na osnovu i dobijenog stručnog mišljenja epidemiologa Instituta Batut.

                   Ovo će biti na snazi sve dok se u Srbiji ne stvore povoljni epidemiološki uslovi za ponovno upućivanje osiguranika na postupak vantelesne oplodnje. Potrebno je da ustanove  odlože zakazane termine, konsultacije i procese i da obaveste parove o tome.

                      Rad komisija u zdravstvenim ustanovama obustavlja se od ponedeljka, 20. jula, a novi termini se biti određeni kada se za to steknu uslovi.

                    Oni parovi koji su započeli proces, u konsultaciji sa lekarom treba da donesu odluku o nastavku, odnosno prestanku procesa ili eventualnog zamrzavanja embriona, dodaje se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare