Zaživela usluga “Predah smeštaj”- pomoć deci ali i roditeljima

NIŠ

      Posle višegodišnjeg čekanja roditelji će decu sa smetnjama u razvoju  ostaviti na nekoliko dana u Ustanovi Mara jer je dugo najavljivanja usluga “Predah smeštaj” zaživela. O deci, korisnicima usluga ove ustanove,  24 sata brinuće radnici a roditelji u toku godine mogu da ih ostave na čuvanje 40 dana ali da oni ne budu vezani. Ukupno je 60 korisnika koji su podeljeni u grupe, a prvih pet je već u prostorijama namenjenim ovoj usluzi.

     “Ono što je najbitnije to je olakšanje za raditeilje koji će posle dužeg vremena, zbog korone,  dovesti decu na radnu terapiju. To puno znači i mališanima”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je , sa zamenicom Dušicom Davidović, posetila Centar Mara ovim povodom.

     Usluga “Predah smeštaj” je važna za korisnike jer će se na taj način deca osamostaljivati i prilagođavati se novom vidu usluga, samostalnom boravku uz podršku koja će u narednom periodu biti ustanovljena.

            “Zaposleni u Centru Mara kao tim, čime možemo i da se pohvalimo, mogu u svakom trenutku da odgovore svim izazovima i zahtevima. Mnogo socijalno ugroženih porodica i socijalno  ugroženih pojedinaca imaće mogućnost da svoje utočište pronađe upravo kod nas. Kada se radi o 24-časovnom  zbrinjavanju dece to je usloga koja ima za cilj da  osamostalimo malo naše korisnike i odvojimo ih iz njhovog biološkog okruženja kako bi smo ih što bolje  uključili u društvenu zajednicu. Istovremeno pomažemo i roditeljima u ovim teškim danima pandemije korona kada je možda i njima potrebna zdravstvena pomoć. U tom slučaju mi smo im na raspolaganju”, kaže Miloš Ranšelović, direktor Centra Mara.

       Najavljena se i sa novim usluga , koje će Grad u narednom periodu pokrenuti, kao što su prihvatilište za odrasle osobe koje će raditi 12 meseci u toku godine.

Očekuje se i početak rada svratišta za decu ulice.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare