Zavšava se obilaznica oko Svetoilijskog groblja, cena 22,8 miliona

LESKOVAC

Grad Leskovac je izdvojio 22,8 miliona dinara za projekat izgradnje kanalizacije i saobraćajice u dužini od 406 metara u sklopu obilaznice oko Svetoilijskog groblja. Radove na asfaltiranju saobraćajnice koji se privode kraju obišli su direktori JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić i JKP „Komunalac“ Vladimir Sinadinović.

„Projekat je veoma značajan za sve naše sugrađane jer će im funkcionisanje na ovom prostoru biti olakšano u pogledu pristupa grobnim parcelama njihovih najmilijih. Značajno olakšanje će biti i za radnike JKP „Komunalaca“ koji će na kvalitetniji i nesmetaniji način obavljati održavanje higijene i za uređenje ovog dela grada. Pre nepunih desetak dana izvedeni su radovi na uređenju staza u dužini od 750 metara od čega je 210 metara popločano behaton pločama, a ostatak je asfaltiran. Vrednost investicije je 5,8 miliona dinara. Ovo je treća godina da izvodimo ove investicije te ukupna dužina novouređenih staza iznosi preko 2000 metara i ukupno je uloženo 18 miliona dinara. Kada je u pitanju rad pogrebne službe nije se radilo samo na uređenju staza. Adaptirana je unutrašnjost objekta kapele, napravljena rampa za pristup osobama sa invaliditetom, zamenjena stolarija i izvršena je sanacija fasade“ reči su direktora „Komunalca“ Vladimira Sinadinovića.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam govoreći o tehničkim detaljima izgradnje obilaznice naznačio da se radovi izvode na izgradnji saobraćajnice i na izgradnji kanalizacione mreže u dužini od preko 400 metara koja kreće od ulaza u kompleks groblja pored kapele.

„Urađeni su i potporni zidovi neophodni za izgradnju saobraćajnice. Trenutno se vrši asfaltiranje prvog sloja, sutra će drugog, a sledeće nedelje će se izvršiti radovi na drugoj trasi, kod puta prema Donjoj Jajini.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare