Završni radovi na arheološkom lokalitetu Medijana

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima obišla je radove na arheološkom lokalitetu Medijana gde je u toku realizacija projekta turističke prezentacije spomenika kulture od izuzetnog značaja za Niš i Srbiju. Vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja Vesna Crnoglavac rekla je da je završena rekonstrukcija muzejske zgrade koja je sada u skladu sa značajem lokaliteta.

 Projekat turističke prezentacije Medijane podrazumeva uređenje unutrašnjosti kupole, otkrivanje mozaika, uređenje staza i ograda oko mozaika, kao i zatvaranje kupole sa severne strane, navela je Crnoglavac.

                         Ona je zahvalila na podršci Gradu Nišu i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj koja je preuzela realizaciju projekta 2018. godine.

                              Kako je rekla, sledeći korak bio bi izgradnja arheološkog centra koji će upotpuniti infrastrukturu Medijane.

                             Direktor KLER-a Dušan Radivojević je rekao da je Medijana kao lokalitet od izuzetnog značaja zahtevan projekat sa tačno i precizno uređenim procedurama što je uz poteškoće zbog Kovida i nabavke materijala produžilo rok otvaranja za posetioce.

                                Gradska većnica za kulturu i turizam Adrana Anastasov zahvalila je na podršci koju je Grad Niš imao od Vlade Republike Srbije i Ministarstva kulture i informisanja.

                                  Po završetku projekta turističke prezentacije Medijane lokalitet će biti otvoren za goste i posetioce.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare