Završetak Zmaj Jovine ulice, pet miliona za 220 metara

VRANJE

Deo značajne saobraćajnice u centru Vranja Zmaj Jovine ulice, od Gimnazije do raskrsnice sa Kosovskom, dobio je asfat.

Vrednost rekonstrukcije ove ulice, duge 220 metara je oko pet miliona dinara. Širina ulice je šest, a trotoara od dva do četiri metra. Izvođač radova je preduzeće ,,Saba Belča” iz Preševa.

„Rekonstrukcija saobraćajnice podrazumevala je asfaltiranje, uređenje trotoara i postavljanje ivičnjaka u dužini od oko 220 metara. Ovim radovima prethodila je rekonstrukcija fekalne kanalizacije i zamena svih kanalizacionih priključaka. Ukupna vrednost svih radova je oko 5 miliona dinara. Narednih dana biće asfaltirani i trotoari i time će rekonstrukcija ulice biti okončana“, kaže gradonačelnik Slobodan Milenković koji je u sreduobišao radove.

Prvi radovi na rekonstrukciji ove ulice počeli su pre nekolik godina, na deonici od ATD-a do ugla kod Gimnazije, a letos je završeno i uređenje fekalne kanalizacije u donjem delu ulice.

Ova deonica pomenute ulice iz praktičnih razloga nije dobila odvode za atmosfersku kanalizaciju, što nije ni bilo predviđeno projektom, ističe gradonačelnik.

On pojašnjava da je s obzirom na konfiguraciju terena, odlučeno da atmosferske vode iz gornjeg dela Zmaj Jovine budu sprovedene kroz ulicu Ivana Cankara, dok će ih na ovom delu nagib terena sprovesti ka ulici 8. brigade. Uređenje ove ulice deo je ovogodišnjeg komunalnog programa koji predviđa rekonstrukciju još tri saobraćajnice.

 „Ostale su još ulice Narodnog heroja, Kneza Miloša i Filipa Filipovića gde je potrebna kompletna rekonstrukcija podzemnih hidrotehničkih instalacija. Njihovom rekonstrukcijom komunalni program za ovu godinu u potpunosti će biti ostvaren“, zaključio je Milenković.

Gradonačelnik je u toku dana obišao i radove na izgradnji sekundarne vodovodne mreže za Streljački klub kod donje kasarne u Vranju.

Rok za završetak radova koji se izvode u dužini od 380 metara je 20 dana, a vrednost investicije milion i po dinara sa PDV-om

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare