ZAVRŠENI “BORINI POZORIŠNI DANI

VRANJE
Predstavom “Idealna milijarda” u Vranju su sinoć završeni 35. “Borini pozorišni dani”.

 

Abarid Fondacija iz Beograda je izvela završnu predstavu koju je režirao Filip Gajić.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je na zatvaranju rekao da se ovaj grad  ponosi kulturnim i pozorišnim nasleđem I dodao da su “optimizam, nada i ljubav svih onih koji su godine provodili u Talijinom hramu, bili vodilja da se i u nemogućim uslovima nastavi sa očuvanjem magije pozorišta, stvaranjem novih predstava”.

“Nažalost, moram da napomenem, da i pored velikog napora i dobre volje gradskih vlasti da ove godine naši velikani zaigraju na novoj sceni stare kuće, želje se nisu ostvarile. Jedno je sigurno, prilikom donošenja svake odluke, rukovodstvu grada bio je samo jedan cilj, a to je da grad Vranje dobije funkcionalan, kvalitetan, održiv i bezbedan objekat pozorišta, kao jedan od najznačajnijih stubova razvoja kulture.  Ali dešavale su se i situacije koje niko od nas nije želeo, a sa kojima je i javnost bila upoznata. Sve to naše glumce nije omelo da i u novim okolnostima zadrže stalni mesečni repertoar i vranjskoj publici ne uskrate uživanje u njihovim predstavama. Uspeli su da očuvaju i jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji, festival “Borini pozorišni dani”. Ja im se na tome iskreno zahvaljujem”,  rekao je Antić.

Na “Borinim danima” publika je mogla da pogleda predstave “Generalna proba samoubistva”, Duška Kovačevića, u izvođenju Nardonog pozorišta iz Kikinde, “Tri sestre”, A.P. Čehova, u režiji Trajčeta Georgijevog, Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja, “Moje nagrade”, Narodnog pozorišta iz Beograda, “Čehov je Tolstoju rekao zbogom”, Bitef Teatra i “12 gnevnih žena”, Narodnog pozorišta iz Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare