Završeni “Borini pozorišni dani”, najbolja predstava “Naš razred”

VRANJE

Predstava “Naš razred” u izvođenju glumačke ekipe Narodnog pozorišta u Beogradu najbolja je predstava u celini na tek završenim 43. Borinim pozorišnim danima u Vranju.

Ovoj predstavi je pripala i nagrada publike za najbolju predstavu .

Nagrada nosi ime “Radoslav Radivojević” po osnivaču ovog festivala i dugogodišnjem upravniku vranjskog Narodnog pozorišta “Bora Stanković”.

Nagrada „Borisav Stanković“ za adaptaciju teksta dodeljena je Kokanu Mladenoviću za adaptaciju Aristofanove komedije “Ptice” po kojoj je nastala istoimena predstava koju je režirao isti autor a izvelo je Mađarsko državno pozorište „Čiki Gergej“ iz Temišvara. 

Za najbolju mušku ulogu nagrada je dodeljena Nikoli Ristanovskom za tumačenje dr Tomasa Stokmana u predstavi “Neprijatelj naroda” u izvođenju Makedonskog narodnog teatra u Skoplju. 

Za najbolju žensku ulogu nagradu “Borisav Stanković” dobila je Bojana Milanović za lik Tine u predstavi “Kod večite slavine” u režiji Sonje Petrović koju je izvelo Srpsko narodno pozorište i Centar za razvoj vizuelne kulture Novi Sad. 

“Borini pozorišni dani” , 43. po redu, su završeni sinoć a nagrade je uručio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković . (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare