Završena ,,Svetosavska nedelja“

VRANJE

Balom prosvetnih radnika i dodelom nagrada ,,Sveti Sava“ u Vranju je  završena tradicionalna kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija ,,Svetosavska nedelja“.

Najzaslužnijim u prosveti u proteklih godinu dana nagrade je uručio gradonačelnik Slobodan Milenković.

Za najbolju ustanovu proglašena je Muzička škola ,,Stevan Mokranjac“, za vaspitača Slavica Stanojković iz vrtića ,,Neven“, za profesora razredne nastave Violeta Mladenović, iz OŠ ,,Svetozar Marković“, za veroučitelja Radmila Petrović Cvetković iz OŠ ,,Kralj Petar I Oslobodilac“ iz Korbevca i za profesora predmetne nastave Stefana Stevanović, iz Medicinske škole ,,dr Izabel Emsli Haton“.

Najbolje učenice su Danica Milosavljević, iz OŠ ,,J.J.Zmaj“ i Branislava Stanković iz Ekonomsko-trgovinske škole. Za najboljeg studenta proglašena je Bojana Stanković, sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

U ime dobitnika zahvalila se direktorka Muzičke škole Tanja Bliznakovski.

Na svečanosti gradonačelnik dr Milenković je podsetio na aktivnosti, koje je lokalna samouprava preduzela u cilju stvaranja boljih uslova za rad učenika. Najavio je nastavak podrške školama i u narednom periodu.

Vranje je jedan od prvih gradova koji je počeo da obeležava 27. januar – Savindan pre 29 godina u čast prvog srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa Svetog Save.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare