Završena prva obuka za upravnike zgrada u Leskovcu

 

LESKOVAC

Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga danas je privela kraju sedmodnevnu obuku za profesionalne upravnike zgrada.

Iako je interesovanje za ovo zanimanje u početku bilo veliko, samo njih 15 je završilo prvu obuku u Leskovcu. Polaznici su imali obavezu da uplate 30.000 dinara radi učešća.

 

“Ovo je prva obuka koja je uopšte izvršena posle donošenja Zakona o stanovanju aprila meseca i koja stupa na snagu 1. januara 2018. godine. Polaznici će postati upravnici zgrada onog trenutka kada sklope ugovor sa skupštinom stanara, ali pre toga moraju da polože ispit”, rekao je predsednik leskovačke Regionalne privredne komore, Goran Jović.

Ispit za sticanje licence za profesionalnog upravnika zgrade će se polagati u septembru. Jović je dodao da je ovo sada zakonska obaveza koja nas očekuje u narednom periodu.

Obuka je podrazumevala podučavanje iz pojedinih oblasti koje su povezane sa celokupnim procesom održavanja jedne stambene zgrade.

Jedan od predavača koji je bio zadužen za obuku, Nenad Stefanović, upoznao je učesnike sa aktuelnim temama kao što su protivpožarni i bezbednosni sistemi u zgradama.

“Kontrola protivpožarnih sistema je u poslednje vreme velika, a to u našim zgradama nije zadovoljeno. Takvi sistemi retko gde postoje. Dok bezbednosni sistemi podrazumevaju video obezbedjenje i interfon. I za protivpožarne i za bezbednosne sisteme postoje licencirane firme koje se time bave, pa će i budući upravnici zgrada morati da se povežu sa njima”, objasnio je Stefanović.

Nova obuka za profesionalne upravnike zgrada biće organizovana krajem septembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare