Završena pripremna nastava za osmake

LESKOVAC

Pripremna nastava osmaka za polaganje testa iz matematike, u Centru za stručno usavršavanje, završena je.

Pokrenuta je tokom zimskog raspusta, a zbog velikog interesovanja, produžena do danas. Ideja organizatora bila je da se pomogne malim maturantima, ali i  njihovim roditeljima.

Po završetku tradicionalne Zimske škole matematike, polaznici, posebno učenici osmog razreda, izrazili su interesovanje za  nastavak  besplatne edukacije, pa je pripremna nastava produžena i intenzivirana posebno tokom maja, koji je proglašen mesecom matematike. Danas je završena, a profesor Sava Stevanović, zadovoljan je radom i uveren da će deci, stečeno, obnovljeno I utvrdjeno znanje biti od koristi na prijemnom ispitu.

” Najviše muke zadavali su im tekstualni zadaci, što je razumljivo, a potom i geometrija. Radili smo po testovima iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta rada, po nivoima. Deca su gradivo već obradjivala sa svojim predmetnim nastavnicima, ali se nadam da su i na pripremnoj nastavi stekli odredjena znanja, koja će, nadam se, primeniti na prijemnom ispitu. Vladalo je veliko interesovanje, a kroz pripremu školu prošlo je 3o-ak malih maturanata, najviše iz Osnovnih škola ‘’Josif Kostić’’ i ‘’Vuk Karadžić’’, koji su bili i najredovniji polaznici.

Prema nivou znanja, struktura je, ističe profesor Stevanović, bila vrlo različita.

“Deca koja se baš ne snalaze sa matematikom su bila vrlo disciplinovana, a rad sa njima je bio i najzahtevniji, ali se ne žalim.  Najviše je, ipak, bilo onih sa prosečnim znanjem, tako da smo verujem odradili dobar posao: njih da spremimo za testiranje, a roditelje da poštedimo, ne malih troškova oko priprema.

Centar za stručno usavršavanje slične edukacije organizuje nekoliko godina, pa otuda saradnja i sa profesorom Stevanovićem.

“Po prvi put, medjutim, odlučili smo da pripremimo i realizujemo besplatnu radionicu za učenike osmog razreda, uoči testiranja iz matematike.  Nismo se oglušili o želje dece, polaznika Zimske škole matematike, da druženje i učenje u našoj ustanovi, nastave, pa je edukacija produžena I na maj. Saradnja sa profesorom Stevanovićem se, tako, protegla do danas, kada se pripremna nastava završava, a deca spremna odlaze na završni ispit” , rekla je direktorka, Emina Jovanović.

Pored leskovačkih, besplatne časove matematike, pohadjali su i osmaci iz Vučja, Bogojevca, Manojlovca i Bobišta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare