Završena podela poljoprivrednih subvencija

Foto: Ilustracija

LESKOVAC

Završena podela poljoprivrednih subvencija tokom koje je pomoć u ukupnom iznosu od 47 miliona dinara dobio 831 poljoprivredni proizvođač. Tokom poslednje podele organizovane u hali „Partizan“ uručeno je 354 ugovora koji su ukupno vredni 18,8 miliona dinara. Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović je tom prilikom zahvalio svim poljoprivredninm proizvođačima na obezbeđivanju dobre hrane, kvalitetnih proizvoda i na očuvanju srpskih sela.

„Očekujemo i nadamo se da će vam ovi ugovori pomoći u marljivom radu i osavremeniti vaša gazdinstva, njive, plastenike… U narednoj godini ćemo iz budžeta, samo za subvencije ozdvojiti 101 milion dinara, što je povećanje za 100%. Zato, pratite konkurse, prijavite se, iskoristite sredstva koja smo vam namenili. Time ćete pomoći sebi, ali ćete pomoći i svom gradu i svojoj zemlji.“

Cvetnović je čestitao nosiocima Poljoprivredne zadruge „Lokošnički kozji rog“ na tome što su prvi put uz pomoć grada i ovih subvencija ušli u postupak zaštite geografskog porekla lokošničke paprike.

U ime prisutnih na podršci se zahvalila Ivana Stojković iz sela Grajvece koja se bavi uzgojem povrća na otvorenom i zatvorenom prostoru.

(Kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare