Završena “Metamorfoza” podeljene nagrade

LESKOVAC

Premijerom predstave leskovačkog pozorišta „Ako se probudiš ili kao da je važno“ i dodelom nagrada najboljima završen je prvi Festival mladiih pozorišnih stvaralaca „Metamorfoza“. Stručni žiri u sastavu Ana Sofrenović, Svetislav Jovanov i Olivera Milošević dodelio je tri ravnopravne nagrade stvaraocima koji su na bilo koji način učestvovali u kreiranju neke od pet predstava uz uslov da su mlađi od 35 godina. Nagrađeni su Jug Đorđević (režiser) i Nikola Voštinović (glumac) koji su radili istu predstavu, „Sumnja“, dok je nagrađena Isidora Milosavljević, pisac komada „Ako se probudiš ili kao da je važno“ pored nagrade stručnog, dobila i nagradu novinarskog žirija u sastavu Tatjana Nježić, Ljubomir Radanov i Svetlana Panić Conić.

Isidora Milosavljević je pisac teksta za predstav „Ako se probudiš ili kao da je važno“ koja je pripremljena u koprodukciji leskovačkog i prištinskog pozorišta.

„Drago mi je što su i stručni i novinarski žiri procenili da zaslužujem nagradu, posebno jer novnarski žiri je, na neki način, i žiri publike, čime je i uzbuđenje veće. Imam osećaj da su te nagrade za čitavu predstavu i zaista je doživljavam i kao zajedničku nagradu svih nas koji smo radili ovo predstavi. Mislim da je jedan ovakav festival značajan ne samo za naš Leskovac, nego i za čitavu zemlju. Ovo je prava prilika da se skrene pažnja na neke mlade ljude, da se pokrene produkcija koja će da da veću šansu mladim ljudima upravo zbog ovakvog festivala. Ja sam i gledala sve predstave, mislim da je selekcija veoma hrabra, da odražava trenutno društvo i generaciju.“

U predstavi Isidore Milosavljević ima još mladih učesnika i ona kaže da nije bilo problema na relaciji mladi-stari tokom pripreme.

„Pre svega režiser Todorović nije takav čovek, jer je on duhom veoma mlad i nikad se ne bi ponašao u stilu „ti mali tamo sedi i slušaj šta ti se kaže…“ Rad sa kolegama mladim glumcima je bio inspirativan za mene. Oni su od mene tražili više nego stariji glumci, nekako su želeli da me čuju, pitaju, saznaju nešto više… Mislim da u njima buja interesovanje za rad, što je svakako pohvalno. Uostalom, kao mladi mi moramo da se podržavamo…“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare