Završena blokada

BEOGRAD

Saobraćaj na autoputu kod Sava centra u Beogradu ponovo je normalizovan u oba smera pošto su građani na jedan sat blokirali tu saobraćajnicu zbog neispunjenog zahteva ekoloških udruženja i pokreta Vladi Srbije da javnosti stavi na uvid sva dokumenta koja su potpisani sa kompanijom “Rio Tinto” o eksploataciji litijuma u dolini Jadra.

Okončana je i blokada na deonici autoputa E-75 kod Novog Sada, u oba smera, uključujući i servisne saobraćajnice.

Saobrćaj je od 13 časova obustavljen na državnom put u Loznici, na deonici Ruma – Šabac, na Ložioničkom mostu, na deonici Užice-Zlatibor, kao i u Preljini kod Čačka.

Blokada autoputa kod Sava centra protekla je uglavnom bez inicdenata, osim na početku kada je vozač kojeg su blokirali građani, izašao iz vozila i sukobio se sa nekoliko ljudi, javio je repoter FoNeta sa terena.

Građani su se razdvojili u trenutku kada je trebalo potpustili vozila Hitne pomoći.

Okupljeni su skandirali pogrdne poruke upućene predsedniku Srbije Aleksandru VUčiću.

Ekološki ustanak je krajem decembra dao rok Vladi Republike Srbije da do Božića, 7. januara, stavi na uvid sva dokumenta koja su u ime građana Srbije potpisana sa kompanijom “Rio Tinto” i njenom kompanijom ćerkom u Srbiji.

Ukoliko ne bude udovoljeno zahtevima građanima, od 15. januara uslediće radikalizacija protesta i nove blokade puteva, najavili su danas aktivisti Ekološkog ustanka, naglašavajući zahteve da se obustave sva istraživanja i pripreme za otvaranje rudnika litijuma i stopria projekat “Jadar” kompanije Rio Tinto.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare