Završen treći memorijalni turnir u odbojci u čast Dušana Krstića

VLASOTINCE-LESKOVAC


Proteklog vikenda održan je 3. Memorijalni međunarodni turnir u odbojci u čast dugogodišnjeg sportskog radnika i osnivača vlasotinačkog odbojkaškog kluba Dušana Krstića. Kao i prethodnih godina organizator turnira je Ženski odbojkaški klub „Vlasina“, uz podršku lokalne samouprave, Sportskog saveza opštine Vlasotince i ljudi dobre volje.
Otvarajući turnir i pozdravljajući sve prisutne predsednik opštine Bratislav Petrović je istakao da je ovo treći memorijalni odbojkaški turnir koji čuva sećanje na dugogodišnjeg sportskog radnika i osnivača Odbojkaškog kluba „Vlasina“, napominjući da je posebno zadovoljstvo što učestvuju i gosti iz Gračanice.

 • Dušan je došao u Vlasotince iz Bosne i Hercegovine, pre tridesetak godina i već 1997.godine osnovao je Odbojkaški klub „Vlasina“. Pre toga radio je u Mostaru, Sarajevu i Vršcu. Preminuo je 2021. godine, a da je radio dobar posao pokazuje višegodišnje veliko interesovanje za odbojku u našem mestu. I u ovom trenutku upisano je stotinak dece u odbojkaškom klubu. Ja se zaista radujem kada vidim da naši klubovi imaju svoje omladinske pogone jer to znači da su uspeli da animiraju decu i da rade sa njima, što je nekako, po meni i najvažnije, kada je sport u pitanju – istakao je Petrović.
  Pored domaćina, koji je učestvovao sa dve ekipe, na turniru su učestvovale još četiri ekipe, ŽOK ,,Leskovac” (Leskovac), OK “Vidovdan” (Gračanica), OK “Jablanica” (Medveđa), kao i ekipa “Flamingo volley” iz Skoplja, koja je dala turniru međunarodni karakter.
  Najbolja na turniru je bila ekipa iz Leskovca, a celodnevno takmičenje proteklo je u fer i sportskom duhu, druženju i sportskom nadmetanju.
  Organizacija turnira bila je veoma dobra, sa preciznom satnicom odigravanja mečeva i muzičkom podlogom koja je dala novu dimenziju turniru, a za nju je bio zadužen DJ Mome. Iako je najbolja ekipa turnira proglašena čini se da su ovog puta svi bili pobednici, a na turniru je učestvovalo oko 120 takmičara.
 • Najbolji libero na turniru – Nina Stojanović iz ekipe ŽOK “Leskovac”
 • Najbolji tehničar na turniru – Marija Tasić iz ekipe OK “Jablanica”
 • Najbolji primač na turniru – Ana Dota iz ekipe OK “Flamingo Volley” Skoplje
 • Najbolji srednji bloker na turniru – Milica Petković iz ekipe OK “Vlasina”
 • Najbolji korektor na turniru – Sofija Stević iz ekipe OK “Vidovdan” iz Gračanice
 • Najbolji server na turniru – Teodora Stanković iz ekipe OK “Vlasina 2”
 • MVP turnira – Isidora Cvetković, ekipa ŽOK ,,Leskovac”. (kraj)VS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare