Završen tender za prevoznike u Nišu

NIŠ

Tender za prevoznika koji će putnike u Nišu prevoziti na gradskim i prigradskim autobuskim linijma od 1. februara 2020. godine je završen.

Na javni poziv javilo se pet ponuđača- Nišekspres, Ariva, Lasta i Strela, Vulović Transport i Ćurdić.

Komisija će narednih dana pregledati pobude i doneti odluku ko će narednih sedan godina prevoziti putnike u Nišu budući da se ugovor sada menja i biće, umesto na pet, potpisan na sedam godina, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz, Milan Milić.

                 “Prevoznik koji dobije prevoz u Nišu moraće celu logistiku da preseli u Niš, da ima svoju auto bazu, servis za održavanje vozika. Imaće više troškova, ali je upravo iz tog razloga ugovor povećan na sedam, umesto na dosadašnjih pet godina, kako bi prevoznik mogao da da kvalitetniju ponudu id a pruži bolju uslugu. Što se tiče ostalih zaštita u ugovoru, zaštite od strane grada, predvideli smo velike novčane kazne za nepoštovanje ugovornih odredbi i tih kazni ćemo se pridržavati kao što smo se i do sada pridržavali”, kaže Milan Milić.

                Prevozbici će morati da obezbede  niskopodne autobuse koji imaju klima uređaj i uređaj za grejanje, video nadzor, glasovnu najavu narednih stajališta i rampe za invalide. Predviđen je i veći broj polazaka na gradskim linijama.

                 “I sami smo e uverili da pojedini prevoznici u vozilima nemaju klima uređaje, a neki koji su ih imali nisu ih uključivali kada su to vremenski uslovi zahtevali, tako da smo ovim ugovorom predvideli da svako vozilo mora da ima  klima uređaj i on mora da radi u onim periodima dana kada je temperature preko 25 stepeni. Za nepoštovanje ove odredbe predviđena je kazna od 100.000 dinara. Predviđeno je i da sva vozila budu niskopodna i da imaju rampe za osobe sa invaliditetom”, istako je Milić.

                  Vrednost javne nabavke je oko 10,7 milijardi dinara. Ukovor može da bude raskinut ako prevoznik ne ispuni sve uslove iz ugovora, a u tom slučaju raspisuje se nova javna nabavka za izbor novog prevoznika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare