Završen šesti SICEF Hakaton

NIŠ

  Šesti po redu SICEF Hakaton održan je od 8. do 10. novembra 2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. U pitanju je bilo dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana.

                              Pobednik ovogodišnjeg SICEF Hakatona je tim „Entuzijasti“, sačinjem od studenata Elektronskog fakulteta, dok su „OutOfBoozeExceptio“ i „SM4RT“ osvojili drugo i treće mesto.

                             Za prva tri tima su bile obezbeđene vredne nagrade. Prvi tim osvojio je Sony PlayStation 4 Slim sa 4 kontrolera i 2 igre, kao i vaučer putovanje od Magic Travel-a, drugoplasirani tim je osvojio eksterne ADATA SSD-ove od 240 GB, a trećeplasirani tim Marvo Scorpion 4u1 gaming set.

                            Tema 6. SICEF Hakatona bila je „Aplikacija za agrikulturu sa optimizacijom resursa i korišćenjem data-setova“, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja, digitalna pomoć u medicini, itd.

                          Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju.

                           Žiri su činili predstavnik kompanije Nignite Nenad Mitić, predstavnik kompanije Better      Collective Nenad Jovanović i alumni član SICEF-a i ko-osnivač startapa Take Care, Stefan Đokić.

                           Za takmičare održana su i tri predavanja kako bi naučili nešto novo i upoznali se sa problemima Hakatona. Prvo predavanje bilo je „Full Stack Development“ kompanije Better Collective, zatim „Hacking the Hackathon“ kompanije Nignite, i poslednje predavanje držao je Stefan Đokić na temu „Brate, aj pravimo

biznis?”.

                               Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitora, bila obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu  kako bi se odmorili i dobili nove ideje.

                            Glavni organizator Hakatona – SICEF, Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu, je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare