Završen projekat “Bezbedno kroz saobraćaj”

LESKOVAC

U gradskom parku održana je pokazna vežba za učenike viših razreda osnovnih škola kao završna faza projekta „Bezbedno kroz saobraćaj“. Učešće je uzelo osam gradskih osnovnih škola sa oko 200 đaka. Projekat „Bezbedno kroz saobraćaj“ osmislili su i realizuju učenici Đačkog parlamenta TŠ „Rade Metalac“ u saradnji sa Sekcijom za bezbednost saobraćaja, a finansijski je podržan od strane Grada Leskovca preko Kancelarije za mlade.

Pokazna vežba se ogledala u prikazivanju ispravnog učešća u saobraćaju sa prevoznim sredstvima koja koristi ciljna grupa mladih (bicikl, roleri) i održana je na improvozovanom poligonu koji su uredili učenici Đačkog parlamenta u saradnji sa Sekcijom za bezbednost saobraćaja Tehničke škole „Rade Metalac“. Đaci su na improvizovanom poligonu vozili bicikl i rolere i bili, u realnim uslovima, učesnici u saobraćaju pri čemu su primenjivali znanje stečeno kroz predavanja i kviz (prva dva segmetna projekta), a tom prilikom su im članovi sekcije ukazivali na greške, demonstrirali ispravne radnje i na kraju podelili simbolične poklone.

Cilj projekta je edukacija učesnika u saobraćaju starijeg osnovno školskog uzrasta (od 5 do 8 razreda)  kako da bezbedno i pravilno učestvuju u saobraćaju odnosno podizanje svesti i stvaranje navika za pravilno i bezbedno učešće u saobraćaju. Prva faza projekta realizovana je u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Leskovca gde je predavanje o bezbednom učešću u saobraćaju odslušalo oko 400 đaka. Druga faza je organizovanje kviza u TŠ „Rade Metalac“ o poznavanju saobraćajnih propisa, prilagođen uzrastu ciljne grupe kao i prezentacija pravilnog korišćenja prevoznih sredstava koja koriste deca za koju su pripremljene simulacije raskrsnica i ulica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare