Završen LEDAMUS

LESKOVAC

Muzička škola „Stanislav Binički“, povodom Dana škole i svetskog Dana muzike organizovala je koncert učenika koji je održan u svečanoj sali Grada Leskovca.

Na ovaj način je, predstavljanjem mladih talenata pred kojima je i koji su budućnost, svečano zatvoren Muzički festival Leskovački dani muzike (LEDAMUS) 2017.

Irena Avramović, član organizacionog odbora LEDAMUS-a, kaže da po tradiciji završavanje ove manifestacije prati koncert dela učenika nagrađenih učenika muzičke škole.
„Njih 113 je dobilo nagrade na raznim takmičenjima, tako da je jasno da svi nisu mogli da nastupe. Naravno, svi oni su u nekom proteklom periodu imali prilike da se predstave publici, da pokažu šta su i koliko su napredovali. Što se samog festivala tiče, imali smo 12 sjajnih koncerata, još više umetnika od kojih su neki od njih značajna imena i na svetskom nivou. Smatram da svake godine pravimo jedan korak napred, da u svakom smislu idemo napred i sami sebi postavljamo nove ciljeve i zadatke. Ono što nama čini veliko zadovoljstvo je i to što svaki put imamo sve više i više publike. Primetno je da se radi o edukovanoj publici, ljudima koji nisu tu, što se kaže, samo da bi bili viđeni, nego su zaista zainteresovani da vide i čuju ono što se nudi, da uživaju u muzici. Pristiže i nova publika, ima dosta mladih… Sami umetnici koji su nastupali kod nas uvek žele da se opet vrate i da sviraju leskovačkoj publici, tako da zaista ne znamo ko je više uživao na koncertima tokom LEDAMUS-a, publika ili sami umetnici.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare