Zatvorena kovid bolnica u Vranju 

VRANJE

Tokom prethodna 24 časa, jedan kovid pacijent je preminuo, dvoje je otpušteno na kućno lečenje, a jedan pacijent je transportovan u Specijalnu bolnicu u Surdulici. Sada u kovid bolnici u Vranju nema nijednog pacijenta.  

Na koronu je sa teritorije Pčinjskog okruga testirano 138 osoba. Evidentirana su četiri nova slučaja, dva su iz Surdulice, a po jedan iz Vranja i Preševa, saopštio je Gradski štaba za vanredne situacije. 

Trenutna  epidemiološka situacija na teritoriji Grada Vranja podrazumeva smanjenu potrebu za hospitalizacijom pacijenata obolelih od korone, ali se uvećavaju zahtevi non kovid pacijenata za pružanjem zdravstvene zaštite. Zbog toga je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije naložilo svim zdravstvenim ustanovama sekundarnog i tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite da u narednom periodu, sve pacijente obolele od kovid-19 infekcije, koji zahtevaju hospitalizaciju, upućuju u teritorijalno najbližu kovid bolnicu, odnosno u  Batajnicu, Kruševac ili Novi Sad. Obavezna je prethodna najava o upućivanju pacijenata u svakom konkretnom slučaju, telefonom ili elektronskim putem, izjavio je za zvaničan Gradski sajt, direktor Zdravstvenog centra u Vranju dr Saša Đorđević. 

On je rekao da Dečja kovid i ATD kovid ambulanta nastavljaju sa prijemom pacijenata sa simptomima korone, kao i do sada. 

Pacijenti kod kojih je potrebna eventualna hospitalizacija, biće prebačeni u kovid bolnicu u Kruševcu, po već propisanom protokolu. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare