Zatvorena jedna od dve kovid bolnice u Vranju

VRANJE

Epidemiološka situacija u Vranju i Pčinjskom okrugu sve je bolja. Smanjuje se broj novozaraženih virusom korona, ali i  hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnicama. Trenutno se registruju pojedinačni slučajevi zaražavanja, kažu lekari.

To je i razlog što je menadžment Zdravstvenog centra u Vranju doneo odluku da se zatvori jedna od dve kovid bolnice koja je bila u staroj zgradi hirurgije.

U drugoj kovid bolnici koja je i dalje u funkciji, u zgradi psihijatrije, hospitalizovana su 33 pacijenta sa upalom pluća. Na kiseoničkoj potpori je 18 bolesnika. Tokom proteklog dana na bolničko lečenje primljena su dva, a otpuštena tri pacijenta.

U Dečjoj kovid ambulanti juče je pregledano 11 dece predškolskog i školskog uzrasta i isto toliko testirano. Registrovana su dva pozitivna slučaja.

Kovid ambulanti u ATD javilo se ukupno 126 pacijenata. Njih 35 je došlo prvi put na pregled.

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju, saopštio je da su, u utorak, na kovid-19 testirane 254 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Zaraza je evidentirana kod 37 lica.

U Vranju je u odnosu na prethodni presek broj nepromenjen, tako da je pozitivno još 20 građana. U Surdulici je registrovano pet novoinficiranih, Bujanovcu četiri, dok je u Vladičinom Hanu, Bosilegradu, Preševu i Trgovištu po dvoje građana zaraženo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare