Zašto Vlasotinčanin Bratislav Pejčić misli da je Tončev “surdulički Berluskoni”

smart

VLASOTINCE

Bratislav Pejčić ponikao je na legendarnoj vlasotinačkoj fudbalskoj “Rosulji”, gde je i naučio prve fudbalske korake, a sa specijalnim lekarskim pregledom zaigrao za je seniorsku ekipu Vlasine.

Sada je najstariji i najiskusniji igrač surduličkog superligaša Radnika, a sigurno i superligaškog karavana Srbije.
Pored vlasotinačke Vlasine, nosio je i dres Budućnosti iz Banatskog Dvora (2000 – 2004), Mladog Radnika iz Požarevca ( 2007 – 2010), Radničkog iz Niša (2010 – 2014), a od 2014. godine i superligaša Radnika od 2014.godine. Očigledno je da se radi o izuzetno uspešnoj i respektibilnoj karijeri sa preko deset godina fudbalskog staža na superligaškim terenima fudbalske Srbije. I ako je duboko zagazio u četvrtu deceniju života, jedan je od najpouzdanijih igrača Surduličana. Poseduje izuzetno dobru tehniku, i ima osećaj za dobru i pozicionu igru. Svojim isksutvom i znanjem glavni je oslonac mladim igračima na terenu i na treninzima. Poslednje godine svoje fudbalske karijere sa puno mira i sreće provodi u Surdulici, fudbalskoj sredini, koja je sigurno najbolji primer, da samo zahvaljujući entuzijazmu i radu se može popeti na sam vrh legendarnog sportskog Olimpa. Do samo pre nekoliko godina Radnik je najčešće bio zonaš, a sada je već godinama stabilan i jedan od najbolje organizovanih klubova u Srbiji. I, to najviše zahvaljujući Novici Tončevu, dokazanom privredniku i preduzetniku, i sa zavidnim političkim stažom. I zato mnogi s pravom kažu da je Tončev surdulički Berluskoni, čije je ime, inače, sinonim svih uspeha Milana iz Italije.

 • Bio sam član nekoliko kluba u našoj zemlji, ali nigde nisam imao prilike da vidim toliko želje i ulaganja u sam klub i to u svim segmentima koji su neophodni za jedan veliki sportski kolektiv. Klub iz dana u dan raste, zna se ko šta i kako radi, tako da se sve radi na visokom profesionalnom nivou. Novica Tončev je “alfa i omega” kluba, i zato ga mnogi smatraju surduličkim Berluskonijem. Njegov sin Stanislav je glavni operativac svih pozitivnih dešavanja i predsednik kluba koji već sada izrasta u izuzetno visprenog fudbalskog radnika. Tu je i Dejan Gašić, sportski direktor i Marko Marković, sa prefiksom direktor kluba. To je jedna dobro uigrana ekipa a tu su i nekolicine njih koji svojim radom daju značajan doprinos sveukupnom razvoju i uspešnom bitisanju Radnika – kaže nam na početku razgovora rođeni “Rosuljac” u dresu Radnika, Bratislav Pejčić.
  JUGpress: Govorili ste o čelnicima kluba, a kakvo je vaše mišljenje o članovima stručnog štaba ?
 • Simo Krunić, kao šef stručnog štaba se već dokazao na našoj fudbalskoj sceni. Više nego je dobar kao čovek, a uz to i odličan stručnjak. Ume i zna sa igračima. Kod njega najvažnije merilo igrača je učinak i mogućnosti na treningu i na utakmicama. Ništa ne prepušta slučaju, kod njega je sve isplanirano do tančina i sa svojim saradnicima radi krajnje profesionalno i na visokim nivou. Moram istaći i angažovanje zdravstvene službe lekara i masera, kojima je klub nabavio najsavremeniju opremu, tako da u tom delu nema nikakvih problema.
  JUGpress: Kako se vi osećate posle punih šest sezona u dresu Radnika ?
 • Super, čak prelepo. Radnik je izuzetno dobar i ozbiljan kolektiv. Sve je podređeno igračima i stremi se uvek ka najvišim ciljevima. Surdulica i Radnik su posebno dobri za mlade, talentovane i još neafirmisane igrače, jer njima se poklanja posebna pažnja u njihovom razvoju. Finansije kluba su stabilne, poštuje se dogovoreno i prinadležnosti servisiraju se na vreme. Radnik po tim pitanjima može da bude pravi primer dobrog poštovanja preuzetih obaveza od strane kluba.
  JUGpress: Radnik pred novu sezonu ?
 • Radnik stvara novu i mladu ekipu. Propisima od ove sezone je predviđeno da u startnoj postavi mora da budu dva mlada igrača, a njihovo priustvo je obavezno i na klupi za rezervne igrače. To je još jedan razlog da se šansa pruži mladim i talentovanim igračima, a kako sam već rekao, to je činjeno i u predhodnim godinama. Da sam sada ja mlad igrač, a znajući politiku Radnika, sigurno bih se obreo u redovima surduličana, jer mladim igračima se poklanja izuzetno velika pažnja.

 • JUGpress: Do kada planirate da igrate, a da li imate namere da se bavite trenerskim pozivom ?
 • Igraću dok me zdravlje služi, a i ekipa ima koristi od moje igre. Posedujem trenersku diplomu “B” kategorije, a planovi su da uskoro idem i koju stepenicu više kada je u pitanju trenerski poziv.
  JUGpress: U narednoj sezoni Super liga broji 20 klubova. Koje su vaše prognoze kada je u pitanju plasman Radnika ?
 • U svih šest predhodnih takmičarskih sezona Radnik je svoj status obezbeđivao na vreme, nikad u samoj završnici prvenstva. Nastupajuća sezona biće duga i pod, moguće, određenim otežavajućim
  oklnostima oko ove korone virusa, ali ja sam uveren da će, Radnik, pre svega igrati dobar fudbal, koji će prezentirati kvalitetni i mladi igrači i da ćemo biti u grupi ekipa koja neće strepeti za svoj status. Pred Radnikom predstoje lepši dani i uveren sam da ćemo doneti mnogo radosti navičima kluba koji su svim srcem uz Radnik – uveren je veteran u redovima Radnika, Bratislav Pejčić.


Podrška
MARIJA I KATARINA
Najveću podršku Bratislav ima u porodici. A stiže od lepe i simpatične supruge Marije i malene ćerke Katarine.

 • Porodica je moja najveća ljubav i od nje dobijam i najveću pomoć u svakom pogledu. Slobodno vreme provodim sa suprugom Marijom i šestogodišnjom ćerkicom Katarinom i tada sam najsrećniji u njihovom okruženju – kaže Bratislav.
Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Grujićja
Grujićja
3 godine pre

Seljačina šta dete razume