Zašto ne radi lift za osobe sa invaliditetom u Sportskom centru?

LESKOVAC

Zašto ne radi lift za osobe sa invaliditetom u Sportskom centru “Dubočica” u Leskovcu koji je svojevremeno svećano otvarao tadašnji ministar za rad i socijalnu politiku Nikola Selaković i zašto leskovačka lokalna vlast, koja se hvali da značajna novac izdvaja za podršku ljudima iz ove kategorije, nikako ne rešava ovaj problem?

MS udruženje Jablaničkog okruga pre tri godine je, preko projekta koji je sa pet miliona dinara finansiran od strane Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, u SRC „Dubočica“ postavilo lift uz pomoć koga bez poteškoća osobe sa invaliditetom mogu da dođu do bazena i ostalih prostorija u objektu. postavljena je i prigodna rampa uz pomoć koga te osobe mogu da uđu u bazen. Lift je već neko vreme van upotrebe, a zbog čega je to tako pitali smo Miodrag Rajković, direktor SRC „Dubočica“.

„Lift je napravljen sredstvima iz projekta, a SRC je samo ustupio prostor za lift, koji nije naše vlasništvo. Trebala je da bude urađena primo-predaja, zašto to nije urađeno ne znam, ja sam na dužnost direktora stupio kasnije. U međuvremenu sam kontaktirao sa ljudima iz MS udruženja Jablaničkog okruga, kako bi ubrzali taj proces. Bilo je dogovoreno da oni kontaktiraju beogradsku firmu koja je postavila lift, da oni dođu i utvrde stepen kvara i kolika je vrednost popravke. Mi kao SRC „Dubočica“ ne možemo da u ovom trenutku platimo popravku, jer, ponavljam, radi se o nečemu što nije u našem vlasništvu, tako da nemamo zakonskog osnova za tako nešto, jer jednostavno ne postoje predviđena sredstva za tu namenu. Pokušaćemo kada bude rebalans budžeta to rešimo na najbezbolniji način za sve, s obzirom da je i nama u interesu da lift bude u funkciji.“

Rajković je dodao i da se lift „vrlo malo koristio dok je bio u funkciji“. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare