ZAŠTO ELRAD I GRUNER NE DOZVOLJAVAJU SLIKANJE LOKACIJE U KOJU OPŠTINA VLASOTINCE ULAŽE PARE

VLASOTINCE

„Opština Vlasotince raspisala je tender za uređenje prve faze idustrijkse zone“,

saopštila je danas Agencija za odnose sa javnošću koju je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović u prošlom i u ovom sopstvenom mandatu angažovao  za poslove komunikacije s medijima.

„Za ove poslove planirano je 17 miliona dinara, od čega 5,3 miliona obezbeđuje Nacionalna agencija za regionalni razvoj, a 11,7 miliona biće izdvojeno iz opštinskog budžeta.

„ U prvoj fazi predviđeni su radovi u Metalskoj ulici i kraku ulice Marka Oreškovića. Radiće se na atmosferskoj kanalizaciji, vodovodnoj mreži, izgradnji kolovoza i asfaltiranju. To će stvoriti bolje uslove za fabrike koje već postoje u našoj industrijskoj zoni, a biće i dobar znak novim investitorima da ulažu u Vlasotince“, rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

U vlasotinačkim fabrikama Gruner, Elrad, Fiorentino i Manufaktura europea trenutno radi više od 1000 radnika.

Elrad i Gruner podižu nove pogone u kojima će, sukcesivno, zapošljavati nove ljude.

Nekadašnju Pozamanteriju kupio je privrednik iz Bugarske i pokrenuo istu delatnost. Za razliku od drugih manjih mesta u Jablaničkom okrugu, u Vlasotincu ima najviše realnih radnih mesta u proizvodnji“, navodi se u saopštenju ove agencije.

Iz agencije nam je objašnjeno da „ ni Elrad ni Gruner, na početku svojih radova, ne dozvoljavaju snimanje i slikanje” a na pitanje da li možemo dobiti fotografije sa lokacija na kojima će se izvoditi radovi a ne fotografije iz ranije sagradjenih proizvodnih hala.

“A u vesti se, ionako, govori o dodatnom komunalnom uređenju (ulice, kanalizacija, vodovodna mreža) koje ćemo slikati kad se izvođač uvede u posao”, napsiaše nam iz ove agencije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare