Zašto advokat koji je opsednut JUGpressom, ne čita zakon?

LESKOVAC

Advokat Zvezdan Knežević, koga je Regionalna informativna agencija JUGpress prijavila pre mesec dana zbog pretnji i ugrožavanja na društvenim mrežama nadležnim organima i kontakt tačkama definisanim Sporazumom i osnivanju Stalne radne grupe za bezbednost novinara na nivou Srbije, bi trebalo da čita zakone i prateća dokumenta.

Naročito iz oblasti kojom bi želeo da se bavi i komentariše je, u ovom slučaju sufinansiranje javnog interesa u medijskim sadržajima.

A kako ne čita zakon, dovodi u zabludu javnost svojim objavama, što je kažnjivo po zakonima ove države.

Projeki Regionalne informativne agencije JUGpress, koji su podržani iz budžeta grada Leskovca sa najmanjim iznosom u odnosu na druge izabrane projekte, je komisija, koja je , po zakonu koji advokat nije čitao, formirana samo za tu priliku, na Konkursu sufinansiranja javnog interesa u medijskim sadržajima grada Leskovca. I prošle i ove godine novac je odobren po istom osnovu a posle tri godine u kojima naši projekti nisu odobravani.

U ovoj godini se podržani projekat (dakle, ne plaća NIKO, pa ni advokat od svog paušalnog poreza) JUGpress već se podržava realizacija izabranog projekta zbog prepoznatog značaja javnog interesa u ovome.

Možda advokat smatra da radno pravo, kojim se JUGpress bavi u ovom projektu, problemi radnika sa poslodavcima i informisanje o pravima koje imaaju, nije u javnom interesu ali, JUGpress tu ništa ne može da učini. O tome nek misle njegovi klijenti koje zastupa u predmetima u oblasti radnog prava.

Uzgred , sve to javno objavljeno na sajtu JUGpressa, i nazivi projekata i iznos koji je odobren za njih, i osnov.

Kao i ko je i kada osnovao JUGpress, što je, takođe, u skladu sa zakonima koje advokat nije čitao.

I svako može da pročita.

Ostalim kvalifikacijama, spinovanjima i crtanjem mete na čelo JUGpressu i članovima redakcije u pismu koje smo objavili, ne želimo da komentarišemo, to je ipak posao za neke druge.

Kao ni to što način na koji se on bavi JUGpressom, a o čemu nam je pisalo par čitalaca, na društvenim mrežama njegove kolege, koji čitaju zakone, ocenjuju kao “proganjanje”.

Autor intervjua kojim se bavi Knežević, i koga je on direktno označio na fejsbuk strani JUGpressa u pretećem komentaru, samo dodaje da je i on pripadnik 549 brigade i da je bio za vreme rata na KIM ali da se ne hvali po fejsbuku time niti se , kako sam kaže, “štreca” kad neko kaže Kosovo a ne Kosovo i Metohija. Niti napada i crta mete na čelo ljudima zbog toga. Pa ni političarima na vlasti.

JUGpress se ovim više neće baviti ovde.

Poštovanim čitaocima hvala na razumevanju.

Redakcija JUGpressa

PISMO ADVOKATA

A OVO NAVODI KAO POVOD

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zvezdan
Zvezdan
6 meseca pre

Auuuuuu, koliko ima samo člitalaca kada sam ja PRVI KOJI KOMENTARIŠE. Morali bi da angažujete još neko lice da radi a ja ću besplatno izraditi Ugovor o radu, donacija moja lična, dar, poklon, naravno, ako za tako nešto dobijete novac od Grada Leskovca, Srbije ili vašeg osnivača. Mislim da bi interesovalo JAVNOST Leskovca i Srbije, da sazna ko je osnivač Jugpresa, jer ako vas ja ne plaćam preko para iz gradske kase, ne plaća vas država, ko zalud baca na vas novac. Pre svega, da vam je jasno da ja istupam u svojim komentarima kao gradjanin Grada Leskovca, utuvite to u vašu glavu, naravno, ako mislite “svojom glavnom”. Daklem, ja bih jako voleo da saznam KO je osnivač Jugpresa da bih se njima lično obratio i ukazao na vaše rezultate rada, budući da nemate dovoljno čitalaca da zaradite prebijen dinar a ne 900.000,oo dinara, od gradjana Srbije.

Dragan
Dragan
6 meseca pre
Odgovori  Zvezdan

Meska li toliko zulja JUGpress da je poslao OVOGA da ovde smara i maltretira? Cirkus