Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada zbog prekomerne zagađenosti vazduha u šest lokalnih samouprava

NIŠ-BEOGRAD

Nakon pokrenutog postupka kontrole rada Ministarstva zaštite životne sredine zbog prekomerne zagađenosti vazduha koja pogađa veći broj gradova i lokalnih samouprava u Srbiji u toku 2018. i 2019. godine, kao i činjenice da Ministarstvo zaštite životne sredine i drugi nadležni državni organi nisu u tom vremenskom periodu preduzeli niti sproveli nijednu konkretnu meru, ali i potrebe da se aktivnije pristupi rešavanju ovog problema, Zaštitnik građana je danas pokrenuo postupak kontrole i prema sledećim jedinicama lokalne samouprave: gradovima Beogradu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Užicu i opštini Kosjerić.
U dopisu upućenim ovim jedinicama lokalne samouprave između ostalog je navedeno da s obzirom da do građana dolaze različite informacije o vrednovanju dobijenih rezultata zagađenja kao i o uzrocima zagađenja i merama koje lokalne samouprave razmatraju da preduzmu, potrebno je da Zaštitniku građana u roku od 15 dana od prijema ovog akta dostave obaveštenje o svim relevantnim činjenicama i okolnostima.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
majač
majač
4 godine pre

Zaštitnik gradjana, agencija za borbu protiv korupcije, državna revizorska institucija, itd. one ničemu ne služe niti ih ko zarezuje za bilo šta, dzabe ih plaćamo postoje samo fiktivno pro forme radi.