Zaštitnik građana naložio kontrolu Opšte bolnice u Leskovcu, Kliničkog centra u Nišu i Doma zdravlja u Vlasotincu zbog smrti porodilje

LESKOVAC-NIŠ


Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom medijskih informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula pacijentkinja iz Vlasotinca koja se prethodno porodila u Opštoj bolnici Leskovac, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, saopšteno je danas.

Od leskovačke Opšte bolnice Zaštitnik građana traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu sprovedene kao i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u konkretnom slučaju.

Zaštitnik građana od Ministarstva zdravlja traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima nadzora koje je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kao i Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca.

Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u navedenim zdravstvenim ustanovama.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu juče je saopšteno da je porodilja primljena 28. februara u izuzetno teškom opštem stanju, a nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda prebačena u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo, gde je preminula.

Članovi porodice preminule porodilje sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige, jer „nije imala zdravstvenih tegoba“. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare