Zasedao Savet za razvoj grada

LESKOVAC

Zasedao je Savet za razvoj grada, a na dnevnom redu našla se revizija Akcionog plana razvoja grada od 2015. do 2019., rezultati anketiranja privrede i inicijativa za pokretanje projekta ”Startap centar”.

Članovi Saveta za razvoj Leskovca na današnjoj sednici su, između ostalog, usvojili reviziju akcionog plana razvoja grada od 2015. do 2020. godine, jer je došlo do promene organizacione strukture u gradu:Formiranjem jedinstvene Gradske uprave, promenili su se nosioci aktivnosti.

Direkcija nije ostala u kapacitetu kakav predvidja zakon, pa je Savet za razvoj grada inicirao izmene Akcionog plana do 2019. godine. Sva razvojna dokumenta grada treba uskladiti sa tim promenama , a nosicoi  akcionog programa morali da prođu kroz reviziju i postupak predlaganja onih aktuelnih tema koje mogu da se realizuju do 2020. godine”, rekao predsednik Saveta  Dragan Stojiljković.

Na sednici su prezentovani i rezultati anketiranja privrednika, u kojoj su oni sugerisali lokalnoj zajednici postupke i aktivnosti, kako bi se stvorio što bolji ambijent za poslovanje, a članovi Saveta za razvoj, sa posebnom pažnjom su razmatrali inicijativu za pokretanje projekta ”Startap Centar Leskovac”.

” Za ovaj projekat postoji mnogo preduslova, od dokumentacije do svih ostalih segmenata, koji omogućavaju da se on relativno brzo realizuje iz sredstava Ministarstva za tehnološki razvoj. Već smo imali kontakte sa ministrom Popovićem, jer je takav Centar skoro dobio Čačak. Mislimo da Leskovac, kao centar juga Srbije, zaslužuje da ima Startap centar, koji će omogućiti razvoj kadrova u svim oblastima, rad na kvalitetnim projektima, obuke za razvoj poslovne ideje i imidža grada. Vrednost investicije je izmedju 400 i 500 hiljada evra.

U toku je postupak za odobravanje tih sredstava i Savet za razvoj grada daće pozitivan impuls i ostalim strukturama da se uključe u proces, kako bismo ispunili kriterijume za aplikaciju, istakao je Stojiljković.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Herto
Herto
5 godine pre

startap centar-još jedan potencijal za zapošljavanje partijskih kadrova za primanje plate..malo su bili fondovi za razvoj, lokalne agencije za razvoj itd itd..na kraju se ispostailo da služe za izvlačenje para iz budžeta radi deljnjenja plata za ništa partijski zaslužnim kadrovima svih partija. Nedite jedan, samo jedan “projekat” koji je doveo do bilo kakvog boljitka, ili koji je zaposlio 1(jednog) radnika..ne postoji, osim u samim fondovima i agencijama..pomnožite broj radnih sati svih zaposlenih, svih ovih godina, pa pogledajte rezultat..i sad hoće nešto slično ili isto. Dokle bre?